1 mars 2024

Ansiktskräm från finländska märket CaTe

Ansiktskräm från finländska märket CaTe

Ansiktskräm från finländska märket CaTe Recension

Först lite kort om  märket. CaTe Nordic Beauty är ett finländskt holistiskt märke inom naturkosmetik.  Deras produkter utvecklas och testas i deras laboratorium i Borgå, Finland och produkterna tillverkas naturvänligt i Norden.

Cate Hydrating and Protecting Face Cream

Ansiktskrämen kommer i tub med snäpplock. Tuben är gjord av papp och korken av plast. Ytterförpackning gjord av återvunnet papp. Ansiktskrämen ska ha återfuktande och skyddande egenskaper.  Krämen innehåller bl a havre- och hampfröolja som är mjukgörande och lugnande samt innehåller även bra fettsyror som är viktiga för huden och kroppen. Blåbärsfröolja som bl a  är rik på E-vitamin. Ceramider som ska hjälpa huden att bibehålla sin skyddande lipidbarriär. Betain ska effektivt binda fukt.

Mitt omdöme

Den här ansiktskrämen har en lätt men ändå fyllig konsistens. Krämen är lätt att applicera och ger direkt en känsla av mjukhet och återfuktning av huden. Den känslan håller i sig hela dagen. Ger även ett perfekt makeupunderlag, som en inbyggd primer =)

Fuktighetskrämen har en snäll mild doft av apelsin som avtar ganska fort och krämen förblir doftfri resten av dagen =)  

Tuben är gjord av papp men känns väldigt hållbar och inte kartongaktig 😉 Där har de lyckats riktigt bra.

Ansiktskräm från finländska märket CaTe

Cate Nordic Beauty Hydrating and Protecting Face Cream –  60 ml ca pris 39.90€ (euro)

Ingredienser:  Aqua, Betula Pendula (Birch) Sap*, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil*, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil*, Glycerin, Pentylene Glycol, Glyceryl Stearate Citrate, Arachidyl Alcohol, Betaine, Xylitol, Behenyl Alcohol, Arachidyl Glucoside, Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Ceramide NP, Tocopherol, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Helianthus Annuus Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Lactic Acid, Citric Acid, Parfum

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.