19 april 2024

UpCircle Face Toner & Eye Cream

UpCircle Face Toner & Eye Cream

UpCircle Face Toner & Eye Cream Recension

Kort om märket  –  UpCircles målsättning är att ta vara på och skapa hudvård av restprodukter som annars slängs bort. Som t ex restprodukter från arganoljeindustrin, juicefabriker samt kaféer.

UpCircle Face Toner & Eye Cream

Face Toner Mandarin 

En ansiktstoner som är tillverkad av restvatten av grön mandarinfrukt (en biprodukt från juiceindustrin) extrakt från kamomillstjälkar (en biprodukt från teindustrin). Innehåller även hyaluronsyra och glycerin. Ansiktstonern ska balansera och fräscha upp huden samt vara antiinflammatorisk och lugnande.

Används efter rengöring. Tonern kan appliceras med fingrarna eller på en bomullspad men även sprayas över ansiktet som en mist.

Mitt omdöme

Kommer i glasflaska med sprayfunktion. Sprayen fördelar jämt. Doften är med inslag av mandarin men enligt mitt doftsinne dyker även en annan udda bidoft upp. Inte hemsk men inte speciellt tilltalande heller 😉  När jag hade använt den ett tag tycker jag att bi-doften  tog överhand, (detta före PAO perioden). 

Jag använde den  som en mist genom att spraya över ansiktet. Tycker att den kändes uppfriskande men faktiskt lite uttorkande på min hud. 

UpCircle Face Toner with Hyaluronic acid 100ml – 245 kr

Ingredienser:  99% Naturliga ingredienser::Aqua, Citrus Aurantium Amara (Neroli) Flower Water, Citrus Nobilis (Green Mandarin) Fruit Extract, Glycerin, Chamomilla Recutita (Chamomile) Extract, Sodium Hyaluronate, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Caprylyl/Capryl Glucoside, Salicylic Acid, Polyglyceryl-3 Cocoate, Polyglyceryl-10 Laurate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Limonene*, Linalool*. *Natural constituent of essential oils listed.

PAO: 6 månader

Eye Cream Coffee 

En ögonkräm som ska hjälpa till att  lysa upp, minska mörka ringar och fina linjer. Kan användas både morgon och kväll efter rengöring. Rekommenderas att appliceras när huden är lite fuktig. (jag tolkar det som att den bäst appliceras efter en toner/mist eller efter fuktighetskräm). Mängden ska vara liten,  max ett pumptryck som sen duttas på runt ögonkonturen.

Mitt omdöme

Kommer i glasflaska med pumpfunktion. Ett pump rekommenderas men tycker det blir alldeles för mycket 😉 Onödigt att slösa på ett rätt så dyr produkt. Jag försöker få till ett halvt pumptryck 🙂 vilket är mer än tillräckligt.

Ögonkrämen doftar gott med inslag av kaffe, för den som gillar det =) Konsistensen är som en fyllig lotion och är lätt att dutta in runt ögonkonturen. Den känns inte kladdig utan går in bra.  Kaffe med sitt koffein sägs ju ha bra egenskaper i hudvård. Nu har jag inte varit puffig eller speciellt mörkt runt ögonen men jag tycker att den här ögonkrämen känns väldigt skön, både svalkande och uppiggande =) 

UpCircle Eye Cream with Hyaluronic acid and coffee 10 ml – ca pris: 209 kr

Ingredienser: 99% Naturliga ingredienser:: Aqua, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, C14-22 Alcohols, C12-20 Alkyl Glucoside, Glycerin, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Acer Rubrum (Maple) Extract, Coffea Arabica (Coffee) Seed Extract, Sodium Hyaluronate, Calendula Officinalis Extract*, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Tocopherol, Citric Acid, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Limonene**. *Organically grown ingredients. **Natural constituent of essential oils listed.

PAO: 6 månader

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.