5 mars 2024

Empties augusti 2023

empties augusti 2023

Empties augusti 2023 blev 6 produkter varav 4 st ansiktsprodukter, 1 kroppsprodukt och en makeup produkt.

Ansikte

Blephasol 100 ml – Laboratoires Thea . En micellär rengöringsvätska för daglig användning av känsliga ögonlock. En mer medicinsk inriktad rengörande/behandling för bl a Blefarit. Men fungerar även perfekt att ta bort ögonmakeup som mascara, ögonskugga och eyeliner.  Det är den ögonmakeup rengöringen som passar mina ögon bäst. Ingen större glamour över den kanske med den fyller sin funktion att lindra blefarit och samtidigt effektivt att ta bort ögonmakeupen med.

Industrial Emission Face Mist  50 ml – Vattenfall (tillverkad på ℅Gerds fabrik Jokkmokk) Vattenfall har tagit fram en ansiktsmist som är tillverkad av en restprodukt av fossilfritt vätgas. Den innehåller även hyaluronsyra och balanserande svensk björksav

Den är så härlig! Lätt men rejält återfuktande. Fördelas mjukt och lagom över ansiktet. Doftar så fräscht, jag tycker doften påminner om gurka. Dessvärre går inte den här att köpa 🙁 men man kunde sätta upp sig på en beställning/ väntelista. De hade drops med jämna mellanrum. Sen gällde det att vara snabb när mejlet med chansen till en flaska dök upp. Den fanns bara i en begränsad upplaga och nu verkar den vara helt slut. Här kan ni läsa mer om den https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/industrial-emissions-face-mist#getyourbottle

ClearCalm Non-Drying Spot Treatment 15 ml – REN Skincare.  En gel för punktbehandling av finnar och kvisslor som inte ska vara uttorkande. Innehåller bl a salicylsyra, pilbark och prebiotisk chlorella extrakt (klorofyll).

Nja, vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Den torkar inte ut huden i alla fall men har en ganska så stark doft med örtigt inslag. Men jag kan inte påstå att den var speciellt effektiv, åtminstone inte på mina blemmor som poppar upp emellanåt. Den kostade i alla fall ca 209 kr (apotea.se) så hade nog hoppats på bättre effekt.

Cream Light utan doft 30 ml – Santaverde Naturkosmetik. Santaverde baserar alla sina produkter på ren aloe vera juice som kommer från sin egen Aloe Vera odling i Spanien. Den här ansiktskrämen är från deras doftfria serie.  Cream Light är den lättaste av tre i samma serie. För mig känns den lite för lätt/tunn för att tillgodose min huds behov. Den ger ett visst skydd men jag föredrar Cream Rich i serien, den ger min hud ordentligt fukt och skydd. 

empties augusti 2023

Kropp

Cherry Blossom Hand Cream 30 ml – L’occitane. En mindre tub men perfekt att ha med sig om man nu önskar så.  Det här märket är inte ekologiskt eller direkt naturligt, dock föll jag för doften och den söta förpackningen. Dessutom var den på rea 😉 

Doften är rätt så intensiv men ändå luktar den så gott! Den mjukgör bra. Innehåller bl a glycerin, sheasmör, kokosolja, bivax blandat med en del syntetiska ingredienser.

Makeup

Lash to Impress Mascara Svart  14 ml – Lavera Naturkosmetik. Den här mascaran har en fascinerande stor borste i konformat, smalnar av på mitten.  Jag gillar ju den smalare varianten och gärna silikonpiggar.

Men W O W vilka fransar den ger. Den är faktiskt inte så klumpig att applicera med som den ser ut. Konsistensen på formulan hjälper nog till en hel del. Den är inte torr  och inte vattnig/lös utan mer fyllig, om ni förstår vad jag menar. Det blir liksom en effekt på en gång.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.