14 april 2024

Makeup Event med Inika Organic

Makeup Event med Inika Organic

Makeup Event med Inika Organic  hos VeganSkin

I torsdags var jag på ett mysigt litet makeup event. Precis i min smak storleksmässigt =).

Makeup Event med Inika Organic

Eventet var anordnat av  Salong Vegan Skin som även har en webbutik. Det var Inika Organic med makeupartisten Jane som guidade oss genom det hela. 

Jag har förväntat mig endast att vi skulle få lägga makeup men detta event omfattade faktiskt det som är den viktigaste delen för att få en makeup att sitta bra, nämligen basen som inkluderar hudvård. Lyxigt värre. Med vägledning av Jane så utgick vi alla individuellt utifrån våra egna hudtyper med hudvård anpassad där efter.

Här är de hudvårds- och makeupprodukter jag testade.

Hudvård

Rengöring: Adaptogenic Cleansing OIl som appliceras på torr hud. 1 – 2 pump stod det på flaskan så jag tog två vilket gjorde att mitt ansikte fick ganska mycket extra av den härliga olja. Det räcker gott och väl med ett pump 😉 Oljan avlägsnades därefter med en varm handduk. 

Makeup Event med Inika Organic

Efter det lite Hydrating Toning Mist som har otroligt fina “duschstrålar” som landar mjukt och behagligt på huden.

Makeup Event med Inika Organic

Serum, olja och kräm: Ja jag ville ha rubbet*haha. Använder ju alltid olja innan kräm så varför frångå rutinen 😉 Passade på att testa Phytofuse Renew Serum, som är ett fylligare, lite krämigare serum som passar min hud bäst. Efter att serumet fått gå in i huden lite valde jag Phyto-Active Facial Oil. En riktigt härlig ansiktsolja precis enligt mitt tycke.

Makeup Event med Inika Organic

Sist applicerade jag en liten mängd Phytofuse Renew Day Cream. 

Nu var mitt ansikte väl återfuktat och mättat med välgörande ingredienser och redo för makeup!

Jag har faktiskt inte testat någon av dessa hudvårdsprodukter tidigare så det var riktigt härligt att få den möjligheten här. 

Makeup

Makeup Event med Inika Organic

Primer: Jag valde att applicera två olika. runt näsan och på hakan tog jag Matte Perfection som har lite prominimerad effekt och övriga  ansikte Radiant Glow Veil som ger hyn ett fantastiskt lyster. Applicerade med en borste.

Foundation: Som foundation valde jag den jag vet passar mig bäst, eftersom jag testat BB Cream och Liquid Foundation tidigare. Jag valde naturligtvis också den nyansen jag har hemma 😉 Nurture. Den applicerades med en stor kabuki borste.

Concealer:  Jag passade även på att testa concealer under ögonen, och Jane valde ut rätt nyans som blev Sand. Vi fick också lära oss den bästa tekniken att applicera concealern på för bästa resultat. Naturligtvis även här användes borste/pensel.

Bronzer/Contour/Rouge: Jag valde Baked Contour Duo (aldrig testat) i den kalla nyansen. Bronzer är lättare att applicera men contour är knepigare så jag tänkte passa på när jag kunde få vägledning på plats ;). Så Jane fick applicera och visa på ena sidan, jag sa till henne att ösa på *haha eftersom när jag gör det själv är jag väldigt sparsam. 

Intressant att lära sig hur och framförallt var man egentligen ska lägga denna contour. I och för sig finns det väl egentligen inget rätt eller fel så länge man själv är nöjd. Men att lära sig grunden är aldrig att förakta och på det sättet kan man också själv skapa ett bättre resultat =)

Till rouge valde jag Blush Puff Pot, som jag alltid varit nyfiken på. Den heter Rosy Glow och har en lite skimrande effekt.

Ögon

Ögonbrynen: Till brynen valda jag Brow Perfector som är som en liten mini-mascarborste för brynen. Jag valde Espresso vilket blev perfekt.  Birch var alldeles för ljus och Walnut för röd. Jane applicerade på ena ögonbrynen sen försökte jag mig på det andra ;).

Läpparna: Då jag gärna vill ha en nyans som går i blåtonad rosa/lila var det svårt att hitta den nyansen bland Inikas utbud så Jane föreslog att jag skulle test Eco by Sonyas läppstift  Kirra Pink. Det var faktiskt en riktigt fin färg på =) 

Makeup Event med Inika Organic

Makeup Event med Inika Organic

Vi drog över den avsatta tiden rejält så det fanns inte utrymme för ögonskugga och mascara men vi fick ju prova på hudvården som var en stor bonus.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.