26 maj 2024

Utvärdering 4 mascaror

Utvärdering 4 mascaror

Det var ett tag sedan jag la upp en recension av mascaror. Så här kommer ett litet omdöme om mina 4 senaste mascaror.

 Black Obsidian Mascara

Lavera Naturkosmetik – ca pris: 345 kr, 10 ml, (ingen märkning av PAO) Lavera Black Obsidian Mascara ska ge både maximal längd och volym. Borsten är rätt så stor. Hylsan är av glas. 

Utvärdering 4 mascaror

Mitt omdöme: Ovanligt med mascara hylsa av glas, som har en viss tyngd i sig. Kanske inte det mest praktiska men utseendet ger mascara ett extra lyxigt intryck. Formulan är ganska så perfekt tycker jag. Den är inte torr eller jätteblöt, inte heller krämig utan en mix. Vilket gör att redan vid ett första lager fastar mascaran på fransarna och ger både mycket svärta, volym och längd. Den här är definitivt en riktig “Röda Mattan” mascara för den som vill ha svarta fylliga fransar.

Jag som oftast föredrar långa smala borstar upplever att den här, fast den är av större variant, går lätt att applicera med utan att en massa hamnar utan på ögonlocket eller under ögat. Den har en karakteristisk ‘Lavera’ doft som jag förknippar med doften på basisserien 😉 Den håller sig bra på plats samtidigt som den är smidigt att avlägsna med rengöringsbalm, micellärvatten eller mjölk.

Definition Mascara Brown

Avril Organic – ca pris: 99 kr, 10 ml Brown, PAO 6 mån  . Mascaran ska definiera och omsluta fransarna och vara lätt att applicera med sin spiralborste av syntet strån.

Mitt omdöme: Borsten är lite konformad, medium längd och tjocklek. Färgen är brun. Jag beställde den här mascaran för jag ville ha en som inte gav för mycket utan mer diskret effekt men ända lite färg. Formulan är åt det torrare hållet utan att direkt kännas torr.

Den motsvarar precis mina förväntningar så jag är mer än nöjd. Den är även väldigt lätt att tvätta bort men håller sig på plats bra.

Precision Brush Mascara Black

Born to Bio – ca pris:119 kr 7 ml PAO 6 mån.  Den här var jag så jättenyfiken på. Den skulle vara lätt att applicera utan att klumpa sig på fransarna. Gillade också idén på kartong/papphylsor.

Utvärdering 4 mascaror

Mitt omdöme: Jag tror faktiskt att mitt exemplar var ett typiskt ‘måndags ex’ 😉 Så jag kan ju inte ge en fullvärdig recension. Väldigt torr formula. Svårt att få mascaran att fästa på fransarna. Borstens utformning gillade jag dock. Det lilla som till slut fastnade på fransarna fällde under dagen under ögon och jag fick även in små ‘fibrer’ i ögonen. Vid avlägsnandet så smulas den sönder i små fiberliknande bitar vilka dessvärre kröp in i ögonen. Hade svårt att rensa bort dessa fick använda ögonskölj. 

Det blev som sagt var ingen höjdare, men jag är nästan säker på att just den mascara produkten  förmodligen förvarats fel eller en dålig batch helt enkelt.

Full Love Extra Volume Mascara Black

PuroBio Cosmetics – ca pris: 239 kr,  14,7 ml, PAO 6 mån Extra volymgivande mascara som ska skapa otroliga volymfransar samt hålla upp till 12 timmar. Både förpackningen och borsten är gjorda av återvunnen plast, borststråna är av vegetabiliskt ursprung och hela mascaran är återvinningsbar.

Mitt omdöme: Hylsan är färgglad. Borsten är lite större än de smalare som jag trivs bäst med 😉 Den är dock lätt att applicera med utan att det hamnar på andra ställen än fransarna. Ger fina svarta fransar redan vid första appliceringen.  Formulan är av normal karaktär om det nu finns något som heter så, men inte för blöt och inte för torr eller kladdig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.