16 april 2024

Hälsokrafts Hälsa för Livet mässa

Hälsokrafts Hälsa för Livet mässa den  9 mars

Hälsokraft hade lördagen den 9 mars en liten hälsomässa på Westmanska Palatset i Stockholm  Det var ett sådant impulsbesök eftersom jag inte kunde bestämma mig förrän i sista minuten, men tillslut köpte jag en biljett 😉  Det är jag glad för =)

Jag höll på göra en tjusig och graciös entré då det var dämpad belysning och trappstegen in i utställningsrummet syntes dåligt ( speciellt med mina synproblem ;)) men i sista sekunden såg jag trappstegen och undvek att lägga mig pladask på golvet 😉 

Liten och mysig mässa

Hälsokrafts Hälsa för Livet mässa

Man fick en ‘varukorg’ och i den låg en lista med namnet på de olika utställarna. När man köpte produkter fyllde de i att man handlat från dem, sedan la man ner produkterna i sin varukorg och fortsatte. Betala gjorde man vid utgången, där scannades varorna som vanligt =)  

Bland utställarna

Hälsokrafts Hälsa för Livet mässa

Rosenserien & Sweden Eco  Sweden Eco har precis lanserat en Intimate Oil, en riktigt goding! Ytterligare 3 roliga produkter är G och beräknas lanseras lite längre fram i vår =) Samt att Rosenserien Mist äntligen är tillbaka i lager igen =D

Novo Vita ett dansk märke med hälsotillskott.

Jag köpte GLA+ och Silica+, där dosering är en kapsel per dag vilket är en fördel. Köpte även ett set med fingertränare som har 3 olika styrkor. Bra att träna upp styrkan i fingrarna och handleden. De hade även sin Yoga Energi till provsmakningen men den missade jag att testa. Då jag köpte två kosttillskott fick jag med en superfin juteväska på köpet. Älskar dessa!

Hälsokrafts Hälsa för Livet mässa

Silicea fanns också där bland annat med sina nya produkter. De hade även en utlottning, där man fick ta en lott och skriva upp sina kontaktuppgifter.

Hälsokrafts Hälsa för Livet mässa

Weleda visade bland annat upp sina senaste Mature produktserier.  Firming och Contouring. Den blå serien Contouring ska, om jag uppfattade det rätt, var inriktad på en mogen hy naturligtvis men även till kvinnor som passerat menopaus (klimakteriet). Den serien blev jag mycket nyfiken på.

Hälsokrafts Hälsa för Livet mässa

Sagrada Madre Rökelser. Rullade för hand i Argentina enl uråldriga hantverkstraditioner. Doftämnena kommer från örter, blommor och hartser som blandas med havssalt, etiskt skördad Palo Santo.

Röken från dessa ska vara något mjukare och behagligare än en del rökelser som kan innehålla syntetiska dofter.  Låter spännande. De har ett lite annorlunda utseende än vad man är van att se.

Hurraw Plantbased Lip Balm där färgerna kommer från rödbeta, rädisor och röd potatis.

Hälsokrafts Hälsa för Livet mässa

Föreläsningar

3 st föreläsningar under dagen. Jag lyssnade till 2 av dem. 

Tony Irving  Ett bättre jag – från botox och operationer till ekologisk hudvård

Tony Irving berättade om sin resa från botox, fettsugning och alltid bättre på sitt utseende med olika metoder. Mycket personligt och samtidigt humoristiskt i hans föreläsning. 

Tills han en dag sa stopp för sitt utseendefixerade beteende. Han kontaktade då Rosenserien med ett förslag att tillsammans skapa ett ekologiskt märke med lite mer manlig inriktning. På den vägen föddes Sweden Eco. Tony har varit med att ta fram produkterna i den serien och inte som många kanske får intrycket av att han är så kallad ambassadör för märket.  Alltid lika trevligt att lyssna på hans föreläsningar.

Utmattning och brist på energi

Föreläsare: Funktions- och näringsmedicinsk terapeut samt Leg. sjuksköterska Fredrik Ölander – Hälsomottagningen 

Hälsokrafts Hälsa för Livet mässa

Den här föreläsning var väldigt lärorik.  Det pratades om skillnad med ‘vanlig’ trötthet och utmattning, stress, autonoma nervsystem dvs parasympatisk vs sympatisk. Återhämtning, inflammationer, energiintag, metabolism och näringsbrister. Vitaminer och spårämnen. I första hand genom kosten men som kan behövas tas som tillskott. Järn och hemoglobin men även B12 som är väldigt viktig för bl a bildningen av röda blodkroppar.  Han pratade även om vissa studier som gjordes där Q10 oftast i kombination med Selen gav äldre en bättre livskvalitet.  Q10 har också visat sig fördelaktig vid hjärtsvikt.

Avslutningsvis

Ett perfekt event att spendera några timmar på en lördag och komma hem med massa nya intryck och kunskap. 

Hälsokrafts Hälsa för Livet mässa

Vid utgången där man betalade sina varor fick alla sedan en varsin Goodiebag som ingick i biljetten. Det var över förväntan enormt generös. 

Hälsokrafts Hälsa för Livet mässaSå många fina produkter som kommer att glädja både mig, min familj  och flera av mina vänner. För dela med mig gör jag alltid =)

Share some blog love

2 tankar på “Hälsokrafts Hälsa för Livet mässa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.