1 mars 2024

om bloggen

ProAgeBeauty


Den 5 augusti 2009 startade jag, Jeanette, den här skönhetsbloggen med naturlig inriktning och med namnet Go Green Makeup bloggen i samma veva som jag valde att gå över helt till naturkosmetik och ekologisk hudvård. Jag har alltid varit intresserad av hudvård och när jag började intressera mig mer för de olika ingredienserna och dök lite djupare ner i den djungeln så blev beslutet att satsa på ett naturligare och grönare alternativ. Intresset  är fortfarande stort och därför fortsätter jag mitt skrivande om olika hudvård och smink alternativ med en inriktning på naturkosmetik och ekologisk ursprung. 


Bloggen är skapad av stort intresse och viljan att dela vidare av mina egna erfarenheter. Alla är vi olika men jag själv uppskattar när jag kan läsa lite om en produkt från en oberoende part. Sen är det ju upp till var och en att avgöra om man vill testa eller inte. 

Jag har en väldigt knepig reaktiv och känslig hud med allergier, hudsjukdomar (psoriasis, rosacea, eksem, Lichen mfl) som gör att jag alltid vill se se innehållsförteckning på produkter innan jag köper något, inte bara ”aktiva ingredienser” 😉 Jag har blivit en riktig INCI nörd *haha*. Även om det händer att även jag missar vissa saker ibland, är ju bara mänsklig. 😉 Ibland får jag välja mindre naturkosmetiskt respektive eko innehåll om jag periodvis behöver helt oparfymerad/doftfria hudvård. Men försöker alltid undvika de ingredienser som jag helst inte vill ha i hudvård. Samt även tänka på miljön.  Det är en balansgång ibland 😉

Det nya namnet ProAgeBeauty representerar det jag själv står för. Bort med all hets runt att åldras, gillar inte inte ordet ”Anti-Age eller Anti-Ageing” som många produkter fortfarande har. Jag är är Pro Ageing” inte ”Anti Ageing”!  Alla får naturligtvis göra som dom vill, men åldrande är inget vi kan stoppa. Lyft det fina med att åldras. Hudvård och makeup ska göra att vi trivs med oss själva. Det ska vara något vi mår bra av inte ett måste.


Lite bakgrund om olika bloggplattformar och domänbyte


Till en början bloggade jag på bloggportalen worldpress.com från starten 08.2009.

Jag flyttade över min blogg till Livstilsplattformen Living Green och blev deras skönhetsbloggare under perioden under drygt ett år (2011 – 2012). När deras era sen avvecklades skaffade jag mig ett eget domän med wordpress.org som bloggplattform. Det domän som fanns tillgängligt då (2012.09) var .net med samma namn som bloggen.  

2013.07 blev .se domänen för gogreenmakeup ledig så jag köpte det. Jag flyttade inte hela webhotellet direkt utan vidarefodrade bara den nya domänen. Jag gjorde en sådan flytt vid ”byte från .net.till .se” 2016. Det är definitivt inte så lätt som det kan verka. Att flytta ett webbhotell från ett domän till ett annat omfattar mycket tekniska åtgärder. Visst klarade jag det riktigt bra och där jag missat att få en del av det tekniska fick jag fantastisk hjälp av webbsupporten. Men i dagens läge känner jag mig inte redo att anta en sådan utmaning igen ;).

Efter 9 år (2018) så var det dags för en uppdatering av bloggen namn =). Ett mer passande och beskrivande namn om vad bloggen handlar om. Samma blogg, samma innehåll bara nytt namn: Green Beauty Choices.  Samtidigt bytte jag även till ett .se domän med samma namn.  Samma sak där jag vidarebefodrade bara till.se domänen där webhotellet fanns.

När jag sedan ändrade bloggens namn till helt kort och gott Hudvårdsblogg så avregistrerade jag de övriga domänerna och behöll .se gogreenmakeup, och så kommer det att förbli så länge bloggen finns kvar.  Där kommer webhotellet ha sin fasta punkt =)


©2024 gogreenmakeup.se 


©2016-2024 gogreenmakeup.se

greenbeautychoices.se 2018-2020

gogreenmakeup.se 2013-

gogreenmakeup.net 2012/09 — 2018/09

gogreenmakeup.wordpress.com 2009-2012

Uppdaterat 2024-01-16


Share some blog love