5 mars 2024

Vegetabiliska oljor – Jojobaolja

Gabriela på turkos.se gav tipsen om Jojobaolja så nu har jag testat kallpressad jojobaolja i olika sammanhang. Har blandat ut lite olja med body lotion från Urtekram vilket gjort lotionen en aning fetare. Massage och insmörjning av fötterna. Som intimolja. På torra eksem liknande hudytor. Även borttagning av ögonmakeup.
Det finns många användnings områden för denna oljan samt även för de övriga vegetabiliska oljorna, se info under Vegetabiliska oljor nedan.

Jag tycker att den passar perfekt till att blanda med kroppslotion eller ansiktslotion/kräm om man vill ha den fylligare, att använda som intimvård, vid eksem/psoriasis, som kroppsolja. Att använda till att ta bort ögonmakeup med tycker jag kanske inte att den passar mig speciellt bra. Men visst fungerar det

Naturligtvis måste man testa sig fram till vad som passar just ”mig” och att huden tolererar produkten men för övrigt är det ett bra alternativ om man vill undvika onödiga tillsatser i sina hudvårdsprodukter och vill satsa på mer naturligt innehåll.

Shenet Jojobaolja

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.