5 mars 2024

Mascara – Dr Hauschka vs Lavera

Dr Hauschka Volume Mascara 10 ml ca pris 199 kr
Innehåll:
Aqua, Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Saccharum Officinarum Extract, Sorbitol, Ricinus Communis Oil, Acacia Senegal, Cetearyl Alcohol, Cera Flava, Camellia Sinensis Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Candelilla Cera, Lysolecithin, Euphrasia Officinalis Extract, Serica Powder, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Damascena Flower Wax, Rosa Damascena Oil, Parfum, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Hectorite, CI 77499, CI 77891, CI 77007.
från naturliga eteriska oljor
»»Har ganska så stor borste som separerar fransarna bra. Ger volym, svärta och längd till fransarna. Tycker att fransarna blir lite ”hårda” när mascaran har torkat. Den har även en ganska så stark rosendoft, vilket ibland kan ge irritation. Den är dock lätt att tvätta bort med rengöringslotion/kräm.

Lavera Trend Sensitiv Volume Mascara (Vegan) 6,5 ml svart ca pris ca 159
CTFA/INCI
Water (Aqua), Alcohol*, Sorbitol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Tricaprylin, Sodium Cetearyl Sulfate, Hectorite, Lysolecithin, Rosa Damascena Flower Water*, Xanthan Gum, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum), [+/- Iron Oxides (CI 77499), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Ultramarines (CI 77007)]
* ingredients from certified organic agriculture

»»Har en mindre borste vilket jag tycker bäst om att arbeta med =). Ger fransarna en lagom volym. Genom att upprepa applicering  justerar du hur ”starkt” du vill framhäva dina fransar. Fransarna håller sig mjuka hela tiden, oavsett applicering. Doftar väldigt milt. Super mild och mycket lätt att ta bort.

Även om Dr Hauschkas Volume Mascara ger ögonfransarna mer svärta samt intryck av längre fransar än Laveras Volume Mascara så blir Laveras mascara min favorit bland dessa två. Framför allt för att den håller fransarna mjuka samt att den inte har en stark doft.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.