5 mars 2024

Probiotisk Deodorant

lavilin 72h deo
Probiotisk deodorant

Lavilin är ett israeliskt märke  som tagit fram en probiotisk deodorant som hjälper till att hålla svettdoft borta i upp till 7 dagar. Konceptet är grundat på probiotika samt innehåller aktiva naturliga ingredienser. De goda bakterierna neutraliserar den doft som uppstår när svett möter kroppens egna bakterier..

Lavilin probiotisk deodorant utan aluminium

Det unika med Lavilin deodoranterna är att endast en applicering är tillräcklig för ett säkert skydd mot obehaglig svettdoft i upp till 7 dagar, beroende på vilken av deodoranterna man använder sig av. Ny applicering behöver således inte upprepas förrän kroppsdoft (svettodör) börjar göra sig påmind igen. Deodoranten är vattentålig så effekten försvinner inte vid bad eller dusch.

Hur snabbt resultat kan förväntas är väldigt individuellt. Upp till 5 – 7 applicering innan kroppen vänjer sig vid de goda bakterierna är vanligt. Om man tidigare använt deo med aluminium kan det ta lite längre tid än om man kört aluminium fritt. Det rekommenderas att  man appliceras deodoranten på rengjord hud på kvällen för bästa resultat.

Lavilin deostick 72h

Jag gillar deo i stickform bäst, därför valde jag att testa deostick 72h. Roll-on är kanske smidigare att applicera men tycker att den typen inte torkar ordentligt under mina armar. Deosticket är solid men lätt att applicera och smular inte. Lämnar inga spår på kläder. Doften på det här deosticket 72h är mjuk, blommig och lite pudrig. Jag brukar applicera efter jag duschat och innan läggdags.

På mig fungerar faktiskt den här deon riktigt bra. Den håller definitivt fräscht från obekväm svettdoft under 3 dagar. På 4:e dagen efter applicering kan jag känna att svettdoften är på intågande och effekten av deon börjar avta. Då är det bara att applicera på ren hud igen för ett nytt skydd för 3 dagar framöver.

Lavilin deostick 72h är dessutom snäll mot min hud. Har inte upplevt några obehag. Deon innehåller inte bikarbonat. Effektivt skydd mot obekväm svettdoft. Deon täpper inte till porerna så att svettproduktionen hindras men neutraliserar obehaglig doft.

Lavilin Bio Balance 72h Deostick

Lavilin Probiotisk Deodorant

price tag icons credit 50 ml Price tag icon credits ca 169 kr Shop icon credits Cosmetics Treasure, bodystore.com, Hälsokraft

Innehåll/INCI: Propanediol, Aqua (Water), Oryza Sativa (Rice) Starch, Sodium Stearate, Ethylhexyl Glycerin, Chamomilla Recutita Flower Water, Lactose, Lactis Proteinum (Milk Protein), Bifida Ferment Lysate, Phenoxyethanol, Maltodextrin, Hyssopus Officinalis Extract, Eugenia Caryophyllus (Clove ) Flower Extract, Parfum (Fragrance), Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Cocoyl Proline, O-Cymen-5-Ol, Benzyl salicylate, Eugenol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone.

Pressprodukt

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.