26 april 2024

Ett besök på Apoteksforum18

Ett besök på Apoteksforum18

Tidigare under åren har Apotek och Egenvårdsmässan gått parallellt med Hud & Kosmetikmässan. I år har de satsat på en helt egen mässa Apoteksforum 18, 9-10 november på Kistamässan. Jag var förbi en sväng i tisdags (9/11). Apoteksforum är främst inriktad till de som jobbar inom apoteksbranschen men det finns mycket intressant information att ta del av även för gemene man om man har intresse av ämnet läkemedel, hälsa, naturligare alternativ mm

ATT MINSKA ANTIBIOTIKAKONSUMTION OCH STÄRKA IMMUNFÖRSVARET

Antibiotikaresistens till följd av för frekvent användning av antibiotika i tid och otid är något som vi sett blir mer och mer vanligt. Absolut behövs behandling av antibiotika men kanske inte i alla lägen.  Läkemedel för t ex hjärt/kärl, endokrina sjukdomar etc måste finnas och kan vara livsavgörande, ingen diskussion om det. Men att även vara öppen för att komplettera med lite av vad naturen har att erbjuda. Det finns ju naturligare alternativ som vid vissa tillfällen kan vara värt att testa först eller som komplement till andra läkemedel. Många gånger kanske den dagliga dosen av vissa läkemedel kan minskas eller helt utsättas, naturligtvis alltid i samråd med behandlande läkare. Även att i förebyggande syfte stärka vårt immunförsvar.

ett besök på apoteksforum18

WellNOx RÅ Funktionsdrycker  Pressade råvaror av grönsaker, frukt och bär innehåller inget tillsatt socker och inga sötningsmedel. Finns på flaska 50 cl  och i Bag-in-Box 3 liter. Här kan ni läsa bakgrunden till att företaget skapades

NATURLIGT FÖR SÅR OCH HUDSKADOR

ett besök på apoteksforum18

Abilar medicinsk salva med renad naturlig grankåda. Grankåda är bakterie- och svampdödande, inflammationshämmande (naturligt alternativ till kortison) samt påskyndar hudcellernas tillväxt. Innehåller vaselin och paraffin i salvbasen.

Medfour presenterade Manuka Fill sårsalva med medicinsk Manuka Honung och MGO ™ Manukahonung .

ett besök på apoteksforum18

Manuka Fill Sårvalva är en antibakteriell sårbehandling från enklare ytliga sår till mer svårartade djupa sår och brännskador. Används även inom vården. Läs mer om Manuka Fill på Sårcentralen 

ett besök på apoteksforum18

MGO ™  Manukahonung från Nya Zeeland innehåller MGO, ett bioaktivt ämne som är en antibakteriell komponent som hindrar bakterier från att fastna på mänskliga celler. Manukahonung har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som inte återfinns i någon annan honungssort. Finns i 3 olika styrkor. Läs mer här MGO Manukahonung

ett besök på apoteksforum18

 

PATCH från Australiensiska Nutricare. Hypoallergent häftämne (PSA Pressure Sensitive Adhesive), veganska och 100% nedbrytbara plåster av ekologisk bambufiber och bambugasväv. Äntligen ett alternativ för alla oss som lätt får eksem av vanliga även så kallade hudvänliga plåster. Läs mer om PATCH här.

ett besök på apoteksforum18

iRelief från brittiska Ivyverdure.  Ett Anti-Chafing (antifriktion) Stick som är ekologiskt och vegansk. Mot skavsår, skoskav, lårskav, torr och sprucken hud. Kan användas mot friktionsskador på hela kroppen.

ett besök på apoteksforum18

EWDH = Every Woman Deserves Harmony Vulva Harmony vaginal moisturiser från amerikanska Bloom Krans.  En fuktighetskräm för underlivet som hjälper till att bl a förebygga och ge lindring vid torrhet och irritationer som kan vara obehagliga och smärtsamma. Helt naturliga och ekologiska ingredienser. Innehåller inga hormoner. Vulva Harmony Vaginal Moisturiser finns inte på den svenska marknaden ännu. Den går att beställa från Amazon som skickar till Sverige. Men jag hoppas verkligen att något svenskt distributionsföretag inser vikten av att det behövs den här typen av vaginal fuktkräm naturlig och helt hormonfri och satsar på att få in den på svenska marknaden. Jag passade på att känna på konsistensen och den var mycket behaglig.

HUDVÅRD – HÅRVÅRD – SKÖNHET

ett besök på apoteksforum18

Hos UneCare of Sweden fick man gissa den totala vikten på dessa tvålar tillsammans. Tvålarna är en nyhet och kommer även finnas med på Allt För Hälsan mässan! Jag gissade på totalvikt av 3 kg. Jag är väldigt dålig på att göra sådana här uppskattningar 😉

ett besök på apoteksforum18

Nature Treats fanns på plats med Annemarie Börlind produkter.  Nyheter är bl a 2-Phase Hyaluron-Shake som ska ge massa fukt! Kolla hur det bara skimrar om den! Den kändes jätteskön på huden. De kommer även till Allt För Hälsan.

ett besök på apoteksforum18

NovaConcepts några nya produktmärken : Skin Yoga,

ett besök på apoteksforum18

The Handmade Soap Company, Hårvård från Noah 

ett besök på apoteksforum18

Mistik Bio-Pur(e) en hårvårdsserie från Canada. 100% naturlig, sulfater är ersatta med Yucca och produkterna är biologiskt nedbrytbara. 

ett besök på apoteksforum18

IDUN Minerals lanser hårvårdsserie som är sulfatfri och vegansk.

Apoteksforum bjöd på kaffe/te och vatten under hela dagen som stod framställt vid vissa stationer. Samt även en lättare lunch i form av wraps med antingen kyckling eller avocado. Trevligt initiativ.

Spread The Love Of Green Beauty Choices  ♥ Jeanette



inlägget innehåller inte annonslänkar


 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.