27 april 2024

Ekologisk hudvård på Lidl

Ekologisk hudvård på Lidl

De flesta som handlar eller någon gång handlat på Lidl har nog sett deras egna hudvårdsmärke Cien. Budget hudvård som omfattar ansiktsvård, kroppsvård och även makeup.

För många år sedan (2010) hade Lidl en kampanj med naturliga och ekologiska produkter med en serie som hette Suhada Nature.

Cien Nature

Nu till min stora glädje har jag upptäckt att Cien även kommit ut med ett naturligt och ekologiskt sortiment som de kallar Cien Nature. Produkterna är certifierade av NATRUE som enligt mig har höga kriterier. Utbudet i Sverige är inte lika stort som om man kollar in Italien, Frankrike, Spanien och Tyskland, det beror säkert på att efterfrågan är större i de länderna och då satsar flera butiker på att ta in större sortiment.

Jag tror dock att det skulle sälja mycket bra även här på svenska Lidl butikerna. Bara det spreds lite effektivare i svenska media 😉

Det behövs fler ekobudget alternativ på den svenska marknaden! 
Handkräm och bodybutter

Två produkter som jag har köpt hem är Hand Cream Calendula (75 ml 15 kr)

Ekologisk hudvård på Lidl

och

Ekologisk hudvård på Lidl

Body Butter Tonka Bean & Shea Butter (200 ml 39,90). Bra produkter med hög ekologisk standard och med en prissättning som gör att alla kan ha råd att använda grönare produkter.

Sensitive Almond serie

Ekologisk hudvård på Lidl

Min dotter har köpt hem Dagkräm och Kroppsolja i Sensitive Serien som nu denna vecka annonseras (på hemsidan) under Veckans erbjudanden (11-17/2)

Ekologisk hudvård på Lidl

Almond är en serie för känslig hud med mandelolja. Den har jag inte köpt hem men jag såg att den fanns i butik. Det kan variera från butik till butik på tillgång, oftast står det noterat under annonsen vilka butiker som varorna inte finns tillgängliga.

Välkomnar mer av detta på marknaden

Tror säker många med mig tycker det är välkommet med märken som Cien Nature som erbjuder naturlig och ekologisk hudvård som dessutom är certifierad och plånboksvänlig. Dessutom mer tillgängligt för konsumenterna då det går att köpa dessa produkter i vanliga Lidl butiker. Utomlands finns ju märken som bl a Alverde och Alterra hos DM Rossmann och Biocura hos ALDI. I Sverige är det dock väldigt tunnsått!



Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.