26 april 2024

Punktbehandling för kvisslor och oren hud

Punktbehandling för kvisslor och oren hud

Med tanke på min ålder (55+) så kan jag ju inte påstå att jag besväras speciellt ofta eller mycket av kvisslor/acne i ansiktet. Men faktum är att även vi i den här åldersgruppen kan drabbas av det till och från. Kanske inga stora utbrott men likväl dyker de upp lite då och då.

När jag var yngre hade jag större problem med acne och kvisslor. Även under klimakteriet fasen vart jag typ nästan tonåring på nytt, *haha*. Det är inget ovanligt eftersom hormonerna och omställningen i kroppen kan ställa till mycket. Sen kan det ju dyka upp finnar och kvisslor om jag t ex ätit lite onyttigt

Behandla utan att torka ut

Ja naturligtvis effektivt behandla själva utslaget men på ett skonsamt sätt, så att övrig hud omkring inte blir irriterad. Eller för starka produkter som bara göra det hela värre. Annemarie Börlind har en Purifying Care serie för oren oljig hud. Jag har spanat in deras roll-on stick ett bra tag. Under Allt För Hälsan mässan i november slog jag till och köpte mig ett.

Anti-Pimple Roll-On

Innehåller bland annat ekologisk rölleka, äppelsyra och zink, ska verka anti-bakteriellt och lugnande samt motverka orenheter. Det här förpackningen med roll-on är även perfekt att ha med i väskan. Appliceras med den rullande (metall) kulan så det känns lite svalkande. Innehållet är transparent och lätt ger ingen kladdig känsla. Med anti-pimple roll-on kan man behandla det utsatta området flera gånger per dag.

Punktbehandling för kvisslor och oren hud

Jag tycker den är perfekt att punktbehandla med. Den läker utslaget utan att vara uttorkande. Ingen stark doft. Samt att man inte behöver dutta med fingrar. Hållbarhetstiden är också ett stort plus. Produkten håller sig användarduglig upp till 24 månader efter öppnandet. 

Punktbehandling för kvisslor och oren hud

Annemarie Börlind Purifying Care Anti-Pimple Roll-On 10 ml ca pris 165 (- 195) kr

Ingredients/INCI

Aqua (Water), Alcohol, Zinc PCA, Caprylyl / Capryl Glucoside, Sodium Salicylate, Lactic Acid,Polyglyceryl-10 Laurate, Glycerin, Glyceryl Caprylate, Babassu Oil Polyglyceryl-4 Esters,Chondrus Crispus Powder (Carrageenan), Malic Acid, Xanthan Gum, Dipotassium Glycyrrhizate, Citric Acid, Achillea Millefolium Extract.

VEGAN

 



Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.