5 december 2023

Green Beauty Day 2019 Highlights

green beauty day 2019

Green Beauty Day 2019 som i år intog den stora Mälarsalen som ligger högst upp i Münchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand. Härligt ljusa lokaler!  Runt 33 utställare som representerade ca 57 olika märken (fick jag det till i alla fall när jag räknande ihop dem). 6 olika föreläsningar i stora föreläsningen samt 6 mindre i Speakers Corner. Green Beauty Day pågick mellan kl 10.00 – 16.00. Så mycket att försöka hinna med under dessa timmar. Kl 15.00 skedde prisutdelningen för Organic Beauty Awards 2019.

Green Beauty Day 2019 Highlights

Green Beauty Day 2019 solskydd iplusberlin

i+m Naturkosmetik lanserar solskydd. En sollotion (kroppen) och en solkräm (ansiktet). SPF 30 på båda. Solkrämen till ansiktet har även en Anti Blue Light Effect. Solprodukterna är som i+m produkter veganska, ekologiska och fairtrade.

lip to cheek purobio

Italienska smink märket PuroBio har kommit med lite nyheter. Bl a Lip to Cheek som kommer i tre nyanser. På bilden ser ni #02 pink och #03 litchi. Den tredje nyansen #1 carrot är mer orange som namnet avslöjar.

Green Beauty Day 2019

Nova Concept har också lite nyheter i sitt sortiment som schampo, tandkräm, deodoranter i form av fasta tvålar. Lamazuna heter märket och alla produkterna är veganska och 100% naturliga. Tillverkas för hand i Frankrike och märket arbetar enligt fairtrade och miljövänligt.

bruns frisörer blond skönhet

Det här har nog många efterfrågat! Nu har Bruns Frisörer även tagit fram ett Silver Schampo! Så nyfiken på det men ska vänta till de små 50 ml förpackningarna dyker upp! Precis som Bruns övriga produkter är de ekologiska och innehåller växtfärg.

aussie bronze eteritique.se

Eteritique har tagit  in en spännande ny produkt till sitt vida utbud – Aussie Bronze – . Som en brun utan sol men med instant effekt som ska ha en hållbarhet upp till 24 timmar och som sedan lätt tvättas bort. Michael från Eteritique applicerade på min högra underarm både ovan och insidan. Silkeslen känsla, ingen obehaglig doft utan en behaglig lätt citrus doft. Huden fick omgående en fin gyllene färg utan att lämna några ränder. Vanlig brun utan sol brukar vara näst intill omöjlig att få snyggt, speciellt på insidan av armen. Fick med mig hem en lite prov tub. Ska bli spännande att testa på benen och även att blanda ut med ansiktskrämen.

loelle neroli water

Loelle Organic Beauty ett av mina favoritmärken har två spännande nyheter. Neroli Water som doftar u n d e r b a r t! 

loelle black african soap

Liquid Black African Soap där Loelle valt bort palmolja. Måste testat framöver!

Lyssnade även på föreläsningen med den brittiska ’ekologiska hår gurun’ Tabitha James Kraan. Hon pratade allmänt om tre principer att förbättra sitt hår samt om hennes egna hårvårdsmärke. Tabitha James Kraan hårvårdsprodukter bygger på att ta hand om huden och bevara det ursprungliga skyddet som kroppen själv producerar även i hårbotten och som de flesta hårvårdsprodukter kan skada när de tvättar rent. Mycket intressant och VÄLDIGT populärt tydligen. Tree of Brands som är distributörer ställde ut med lite produkter men de tog slut i ett nafs även demo produkterna. Därav fanns det inget för mig att fota. För göra ett nytt försök under Stockholm Beauty Week.

maria åkerberg nyheter våren 19

Maria Åkerberg kommer med en hel del nyheter under våren/sommaren. Här är tre av dem! ’Deepskin Organics Magasin’ ett magasin i leaflet form med tips om produkter och nyheter. Hair Mask med bl a broccoliolja, en intensiv och näringsrik hårinpackning. Magnesium Olja – magnesium kosttillskott är ju väldigt omtalat, alla kanske inte kan ta upp eller tål att inta magnesium oralt. Där kan ju en spray med Magnesium olja fixa det problemet. Det som också är en fördel med att använda magnesium i spray form är att du känner av direkt om du lider av magnesium brist. Du kommer då att uppleva en pirrande känsla i huden. På så sätt kan du själv reglera hur ofta du behöver applicera.

urtekram lavendel med probiotika

Kul att se Urtekram på mässan. De har nu lanserat en ny serie med aktiv probiotika som heter Purple Lavendel.

bild lånad organicbeautyawards

Här är alla vinnarna i Organic Beauty Awards 2019. Gå in på deras hemsida eller blogg för att läsa mer om vilka produkter som vann och motiveringarna.

Det blev en väldigt intensivdag! Så fina lokaler, så mycket att hinna med under så pass få timmar. Nu ser jag fram mot Green Beauty Day 2020! Tack Hannah, Naturligt Snygg, Annelie, Organic Beauty Awards, samt alla utställare för en fantastisk Grön Skönhets Dag! 

green beauty day 2019

Naturligtvis kom jag hem med lite smått och gott också =) 

 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.