27 april 2024

Ekolyx mascara som ger resultat

Ekolyx mascara som ger resultat

Kjaer Weis är ett lyxigt ekologisk märke från Danmark, skapat av Kirsten Kjaer Weis. Vackra etuier som kan fyllas på med refiller. Även vackra ytterförpackningar. Prisklassen är hög.

Ekolyx mascara som ger resultat

För många år sedan fick jag prova två produkter från Kjaer Weis. Det var en Lip Tint och en Cream Eye Shadow. Mycket sköna produkter på huden, speciellt för en som mig som gillar krämprodukter.

När den nya mascara presenterades som “mascaran som innebär ett genombrott inom naturkosmetik”, dessutom hade den en väldigt ovanlig borste och väldigt snygg förpackning, kunde jag inte motstå att beställa hem en. Även om den är i dyraste laget.

Im-Possible Mascara

Det är tyngd i Kjaer Weis produkter, inga lättviktare. Med de inger redan vid öppnandet en viss känsla av lyx. Refill finns även till mascaran. Borsten är två formad. En böjd sida och en platt. 

Innehåller bl a bivax, acaciagummi, hallonvatten, solrosfröolja och marulaolja. Konsistensen är fyllig och med mycket pigment. Doften ganska så neutral, inga starka dofter.

Ekolyx mascara som ger resultat

Mitt omdöme

Borsten är annorlunda formad och kändes lite konstig till en början att använda men förvånad över hur smidigt det var att applicera med den på fransarna. Jag har först applicerat med den böjda sidan och sedan den platta. Den böjda ger både längd och volym och den platta ytterligare volym samt lyft. Jag har inte upplevt att den fäller, eller kladdar. Fransarna känns inte stela utan håller sig mjuka och får en intensiv svärta. Fransarna håller sig fina under en hel dag/kväll

Irriterar inte ögonen och avlägsnas utan att man behöver gnugga bort mascaran från fransarna. Jag använder antingen rengöringsbalm/mjölk eller mandelolja att ta bort ögonmakeup med.

Im-Possible Mascara kommer i en lyxig förpackning och är rätt så dyr men den levererar väldigt fina fransar.

Ekolyx mascara som ger resultat

 

Kjaer Weis Im-Possible Mascara 7 ml – Certified Cosmos Organic

Aqua (water), Cera Alba (Beeswax), Jojoba Esters, Glyceryl Behenate, Isostearic Acid, Alcohol Denat.*, Glycerin, Glyceryl Stearate, Cera Carnauba/Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Water, Acacia Seyal Gum, Sodium Hydroxide, Benzyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Tocopherol, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Phospholipids, Sodium Phytate, Citric Acid, Alcohol, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, CI 77499 (Iron Oxides). *Made Using Organic Ingredients..

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.