26 april 2024

Dr Sannas Multi Cream

dr sannas multi cream

OBS! inlägget innehåller bilder på eksem om någon är känslig för sådant

Dr Sannas Multi Cream

Från svenska märket Dr Sannas kommer den här multi krämen. Som ska skydda och mjukgöra en torr och känslig hud. Innehåller bl a svartvinbärsolja som är rik på essentiella fettsyror som omega-3 och omega-6. Innehåller även probiotika, rapsolja och sheasmör. Kommer i burk.

Doftfri och parfymfri

Visst har jag tilltro till eteriska oljor och deras kraft på på kropp/hud och själ men de är också väldigt intensiva och kan vara starkt allergiframkallande så jag är restriktiv. Helt parfymfria och doftfria produkter är ett måste för många pga av olika orsaker. Jag väljer i första hand dessa produkter själv och när eksemen tar över är det bara den typen av produkter som gäller.

Känslig-, eksem- och allergibenägen hud

Den här multi krämen från Dr Sannas har fungerat bra på mig. Den är mjukgörande men inte för fet. Den håller huden återfuktad vilket minskar klåda och utslag.

dr sannas multi cream

Det händer lite då och då att histaminet får en total knäpp och eksemen/utslagen tar över oftast lite mer begränsade områden men även ibland på hela kroppen samtidigt. Det både kliar, ömmar och kan vara rätt så smärtsamt och irriterande. På bilderna var vid ett tillfälle då hela kroppen drabbades. Fick en akut dos av kortison på sjukhus plus utskrivet två olika antihistamin mediciner. Trots detta tog det drygt 2 veckor innan det började dämpa sig  för att sedan mer och mer läka ut. Men jag har fortfarande eksem/utslag kvar och hela tiden dyker det upp nya.

de sannas multi cream

Den här multi krämen fungerat bra med att återfukta och mjukgöra och ge en viss lindring under läkeprocessen. Samt för att även efter en kritisk period fortsätta hålla huden återfuktad för att minska risken för torrhet och klåda som oftast hänger ihop och sedan gärna skapar nya problem.

Dr Sannas Multi Cream med svartvinbärsolja ca pris 249 kr 100 ml

dr sannas multi cream

Ingredienser (INCI): Aqua (vatten), Butyrospermum parkii butter (sheasmör)*, Cocos nucifera oil (kokosolja)*, Carthamus tinctorius seed oil (tistelolja)*, Glycerin*, Canola oil, Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Adansonia digitata seed oil, (baobabolja)*, Lactobacillus ferment (probiotika), Ribes nigrum seed oil, (svartvinbärsolja)*, Cetyl palmitate, Sorbitan palmitate, Xylitylglucoside, Sodium dehydroacetate, Anhydroxylitol, Acacia senegal gum, Xanthan gum, Xylitol, Tocopherol, (E-vitamin), Malic acid, Helianthus annuus seed oil, (solrosolja), Rosmarinus officinalis leaf oil (rosmarin-extrakt). * = ekologi

designed by Freepik from www.flaticon.comJeanette


# inlägget innehåller ej affiliate-länkar ~ mina åsikter är helt oberoende av tredje part #

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.