27 april 2024

Oparfymerad kroppslotion – Rapsodine

oparfymerad kroppslotion rapsodine

Oparfymerad kroppslotion Rapsodine

Rapsodine är ett svenskt märke med hudvård baserade på ekologisk rapsolja. Det allra bästa med Rapsodine är att de även har en serie med oparfymerade produkter. Som är viktigt för de som har extra känslig och eksem/allergibenägen hud och även för doftkänsliga.

Torr hud och lite sårig hud

Jag upplever ibland att jag bara behöver klia lite lätt på huden och vips så dyker ett utslag upp som sedan börjar blöda och cirkusen är igång. Har man redan eksem så är det väldigt lätt att riva sönder dem kliande utslagen/eksemen vilket skapar ännu mer irritation och läkningen tar längre tid. Då behövs en mjukgörande, återfuktande lotion som samtidigt är snäll mot huden när den befinner sig i ett extremt känsligt tillstånd.

Dämpar klåda genom att hålla huden återfuktad

Rapsodine oparfymerad kroppslotion hjälper min hud att hålla sig återfuktad om jag ser till att använda den regelbundet. Den fungerar också att smörja in även om en del eksem har blivit lite såriga. Svider inte utan ger lindring mot den stickande och irriterande känslan när huden börjar visa tecken på extrem torrhet. Det händer i vissa perioder att jag måste smörja flera gånger per dag på vissa partier och det känns direkt att lotionen ger lindring.

Rapsodine oparfymerad kroppslotion 250 ml ca pris 95 kr, kommer i plastflaska med pump. Konsistens är fyllig lotion som är lätt att massera in och ger huden mycket fukt. Rapsodine hudvårdsprodukter säljs bl a hos Hälsokostbutiker. Jag köpte min hos Hälsokraft.

Innehåll/INCl: Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Calluna Vulgaris Flower Extract, Aqua, Glycerin, Canola Oil, Phenoxyethanolz, Hydroxyethyl, Acrylate/Sodium, Acryloyldimethyl Taurate, Copolymer

inlägget innehåller ej affiliate-länkar ~ mina åsikter är helt oberoende av tredje part

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.