19 april 2024

Produktprover från Lavera skin care

All Lavera products are made from 100% natural ingredients in accordance to the strict BDIH standards in Europe, such as plant extracts and essential oils, and wherever possible those ingredients are sourced from certified organic agriculture. Where a product is not all-organic, it is primarily because year-round availability is not available of certain organic ingredients, or the ingredient is not available at all from organic source. BDIH certification requires use of organic ingredients wherever possible.

Lavera clearly labels its ingredients so that it is possible to see at a glance if a product is organic, or meets other criteria such as being suitable for vegans. Lavera’s organic products are marked with a star and bear the BDIH stamp of approval.

Furthermore, Lavera products are entirely free of synthetic fragrances, chemical preservatives and petrochemical derived ingredients. All products are designed for and suitable for sensitive skin.

Från Ren Skönhet fick jag några produktprover ur Lavera’s sortiment. Nu har jag hunnit med att testa dem så här kommer en liten sammanfattning. Provernas innehåll 1 ml/test.

Faces Fuktcreme Ömtålig & Irriterad Hud
Aloe Vera Moisturizing Fluid
Innehållsdeklaration CTFA/INCI: Water (Aqua), Caprylic/Capric Triglyceride, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Alcohol, Glycerin, Hydrogenated Palm Glycerides, Squalane, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Shorea Stenoptera Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Beeswax (Cera Alba)*, Hydrogenated Lecithin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Lysolecithin, Tocopheryl Acetate, Glyceryl Oleate Citrate, Xanthan Gum, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Lecithin, Sodium Hyaluronate, Dipotassium Glycyrrhizate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water*, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Fragrance (Parfum)**, Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**
*) Ingredienser från kontrollerade ekologiska jordbruk
**) Naturliga eteriska oljor

Krämig och fyllig i konsistensen men ej fet. Känn mjuk och är skön att applicera. Doftar milt och gott. För min hudtyp är det nog en aning för många eteriska oljor som ingår, då huden gärna reagerar med lite irritation som klåda.

Basis Sensitiv Fuktkräm
Innehållsdeklaration INCI/CTFA: Aqua (Water), Glycine Soja (Soybean Oil)*, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Palm Glycerides, Alcohol, Glycerin, Buxus Chinensis (Jojoba Oil)*, Aloe Barbadensis (Aloe Vera Gel)*, Hydrogenated Lecithin, Prunus Dulcis (Almond Oil)*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Lysolecithin, Melissa Officinalis (Balm Mint Water)*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel Water)*, Rosa Damascena (Rose Water)*, Xanthan Gum, Lecithin, Daucus Carota (Carrot Oil), Tocopherol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Parfum (Essential Oils).
*) Ingredienser från kontrollerade ekologiska jordbruk

Krämig och mjuk i konsistensen. Lätt och skön att applicera på huden. En aning mildare än Faces Fuktcreme Aloe Vera på huden. Doftar milt med dragning åt lakrits.  Är mer lämplig för min hudtyp.

Neutral Facial Fluid
Ingredienser CTFA/INCI: Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Tricaprylin, Alcohol*, Squalane, Hydrogenated Palm Glycerides, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Shorea Stenoptera Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Hydrogenated Lecithin, Tocopheryl Acetate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Xanthan Gum, Chondrus Crispus (Carrageenan), Lysolecithin, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Dipotassium Glycyrrhizate, Lecithin, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Ascorbyl Palmitate
* ingredients from certified organic agriculture
Helt oparfymerad. Passar väldigt känslig hud, med tendens till eksem.
Mjuk, lätt flytande i konsistensen.  Perfekt för extra känslig hud.

Laveras hemsida hittar du här: www.lavera.com

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.