1 mars 2024

Natural Organic Mascara

vegetabiliskt baserad  ekologisk

Ekologisk mascara kan kräva lite extra applicering jämfört med ”vanlig” mascara men för övrigt så håller de måttet bra. Nu har jag bara hunnit med att testa mascara från Dr Hauschka och Lavera. Dr Hauschkas Volume Mascara ger betydlig mer intensiv färg och fyllighet jämfört med Laveras Volume Mascara men båda fungerar perfekt för olika tillfällen.  Ska skriva lite om dem i ett separat inlägg.

Det som inte lyckats skapats ännu är en vattenfast variant av ekologisk mascara. Men å andra sidan har jag aldrig varit speciellt intresserad av vattenfast mascara tidigare heller..

Här följer några märken på naturlig – ekologisk – mascara

Dr Hauschka
Volume Mascara 01 black
Innehåll:
Aqua, Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Saccharum Officinarum Extract, Sorbitol, Ricinus Communis Oil, Acacia Senegal, Cetearyl Alcohol, Cera Flava, Camellia Sinensis Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Candelilla Cera, Lysolecithin, Euphrasia Officinalis Extract, Serica Powder, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Damascena Flower Wax, Rosa Damascena Oil, Parfum, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Hectorite, CI 77499, CI 77891, CI 77007.
* från naturliga eteriska oljor

Lavera
Volym mascara svart
Innehåll CTFA/INCI:
Water (Aqua), Alcohol*, Sorbitol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Tricaprylin, Sodium Cetearyl Sulfate, Hectorite, Lysolecithin, Rosa Damascena Flower Water*, Xanthan Gum, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum), [+/- Iron Oxides (CI 77499), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Ultramarines (CI 77007)]
* ingredients from certified organic agriculture

Dermanord
Mascara volume resistant, svart
Ingr.:
Aqua Purificata, Cera Alba (Bivax), Stearic Acid (stearinsyra), Cellulose, Hydroxyoctacosanyl Hydroxystearate (stearinsyra), Glyceryl Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojobaolja), Cetearyl Alcohol (från kokos), Cetyl Palmitate (från kokosolja), Cocoglycerides (från kokosolja), Methylparaben (E 218), Ethylparaben (E 214), Propylparaben (E 216).
+/- Cl 77499.


Miessence

Mascara – Pure Black
Ingredients
Ekologisk Aloe Vera bladjuice, Ekologisk sockerrörsetanol, Järnoxid -svart, Ekologisk oraffinerad biwax, Ekologiska Jojobafröolja, Ekologisk Sheafruktsmör, Naturligt gummi, Ekologisk Eterisk Rosolja, Blandning av Eteriska oljor, Renat vatten, Ekologisk Riskli extrakt, GMO-fri Lecitin, Ekologisk Rosmarin Extrakt

Logona
Mascara Svart
Innehåller:
Vatten, alkohol, cellulosa, glycerin, sorbitol, alginat, blandning av eteriska oljor, glimmer, xanthangum, sockertensid, kokossockerester, citronsyra, beståndsdelar i eterisk olja, naturliga färgämnen.


Santé

Mascara Svart
innehåller:
Vatten, weingeist, glycerin, sorbitol, alginat, blandning av eteriska oljor, xanthangum, sockertensid, kokossockerester, citronsyra, förädlade jordfärger.


Back to Earth Suncoat

Mascara Svart
Ingredienser:
Vatten, kaolinlera, vegetabiliskt glycerin, majsstärkelse (naturligt sockerbaserat förtjockningsmedel) lecithin, grapefröextract, vitamin E, citronsyra och pigment.


NVEY Eco

Mascara Svart 
Ingredients:
Purified Water, Alcohol Denat (denatured organic ethanol), Stearic Acid (vegetable derived), Cera Alba (natural beeswax), Cetearyl Alcohol (coconut derived), Kaolin (china clay), Sorbitan Olivate (leaves/berries), Panthenol (vitamin b5), Urtica Dioica Extract (nettle), Equisetum Arvense Extract (horsetail), Tussilage Farfara Extract (coltsfoot), Algin, Origanum Vulgare Extract (wild marjoram), Thymus Vulgaris Extract (thyme), Cinnamomum Zeylanicum Extract (cinnamon bark), Rosmarinus Officinalis Extract (rosemary), Lavandula Angustifolia Extract (lavender flower). May Contain: Ci 77007 (iron oxide); Ci 77499 (iron oxide); Ci 77491 (iron oxide); Ci 77891 (titanium dioxide).

100% Pure

Fruit Pigmented Ultra Lenghtening Mascara
Ingredienser
Organic Green Tea, Vitamin E (a-tocopherol), Honey Beeswax, Contains All or some of the following Pigments: Blackberry, Blueberry, Black Tea, Grape Skin, Pomegranate, Acai Berry, Boysenberry, Blackcurrant and Raspberry, Oat Protein, Wheat Protein, Provitamin B5, Seaweed Powder, Coconut Stearic acid, Mica (for shimmer in the Blackberry and Blueberry), Cocoa Butter, Pearl Powder, Rice Powder, Cacao Powder and Powdered Coffee Beans, Lavender Honey, Extracts of Oregano, Thyme, Rosemary, Lavender and Golden Seal.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.