19 april 2024

Skillnad mellan doftfri och oparfymerad

Läste just en artikel ”The Link between Fragrance and Sensitive Skin

Det är stor skillnad mellan ”doftfri” och ”oparfymerad.” ”oparfymerad/parfymfri” betyder att inget har tillsatts för att höja en produkt arom. Omvänt betyder i allmänhet ”doftfri” att en produkt har doft-maskerade kemikalier som används för att dölja lukten av råvaror. 

För att göra det ännu mer förvirrande, några vanliga doftämnen spela en dubbel roll och kan fungera som konserveringsmedel i en produkt. När den används som konserveringsmedel, kräver FDA inte att det ska vara listad som doft, och en produkt kan märkas med ”doftfri.”

 

 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.