1 mars 2024

Sun Lotion Green People (recension)

Green People sun lotion SPF 15, 200 ml

medium protection suntan accelerator – water resistant – UVA/UVB protection – 82% certified organic.

Korad till ’Best Sun Lotion’ av Natural Health & Beauty, UK. 

Min kommentar: Det är första gånger jag använder solskyddsprodukt från Green People. Mer kräm än lotion som har en liknande konsistens som zinkpasta. Vid applicering på huden känns den vattnig och lite sträv och det behövs ganska mycket efter som den försvinner när man smörjer in den på huden. Går relativt bra in i huden men liten vit hinna blir det allt i alla fall. Jag trodde nog att den skulle vara lite krämigare. Den ger dock bra skydd trots att det bara är SPF 15. Jag har använt den till både ansiktet och kroppen. Doften är lite blandning av ört och citrus. Innehåller eteriska oljor samt även Phenoxyethanol.

Helt klart godkänd efter som den ger ett bra skydd, så jag ger den betyget: 3+

Ingredienser/INCI: Aqua (spring water), *Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Isoamyl p-Methoxycinnamate (naturally-occurring UV-filter), *Olea europaea (olive) oil, Cetearyl alcohol (emulsifying plant wax), *Elaeis guineensis (palm) oil, Titanium dioxide (mineral UV-filter), Rhus verniciflua cera (berry wax), Glyceryl stearate (plant-derived moisturiser), Cetearyl glucoside (emulsifying plant wax), Gnaphalium leontopodium (edelweiss) extract, *Aloe barbadensis (aloe vera) powder, Sodium stearoyl glutamate, Fucus vesiculosus (seaweed) extract, *Chamomilla recutita (chamomile) extract, *Althaea officinalis (marshmallow) extract, *Persea gratissima (avocado) oil, *Camelia sinensis (green tea) extract, Inositol, Commiphora myrrha (myrrh) oil, *Rosmarinus officinalis (rosemary) extract, Aroma [*Lavandula hybrida super (lavandin) oil], Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin (preservative system), Citric acid (pH-modifier), *Linalool, *Limonene (from essential oils).  *82.25% organic

Certifiering: Vegan, certified organic ingredients

Hållbarhet: 6 mån efter öppnad förpackning

Share some blog love

2 tankar på “Sun Lotion Green People (recension)

  1. ja, det kan man ju undra över 😉 Den moisturiser jag testade från No Scent serien gav också den här känslan när jag applicerade den på huden. /Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.