26 maj 2024

Apotekets Babyolja

Vegetabilisk olja fri från parfym, färgämnen och konserveringsmedel.

Apotekets Babyolja

Min kommentar: Framgår dock inte om det är kallpressade eller raffinerade oljor som använts. Nästintill färglös, man kan ana en ljusgul nyans. Neutral doft. En ganska lätt mjukgörande olja. Egentligen anpassad för småfolket, men jag gillar oljor oavsett. Den är mild och lämnar ingen fet hinna, den går snabbt in i huden. Passar bra att ha som en lättare olja efter badet eller att ta bort ögonmakeup med. Även att smörja in torra händer.

Ingredienser/INCI: Heliantus Annuus Hybrid Oil (Solrosolja), Canola Oil(Rapsolja), Tocopherol (E-vitamin)
Miljömärkt med svanen

Pris: 150 ml 39 kr

tillägg: eftersom denna olja med stor sannolikhet är tillredd med raffinerade oljor (doft & färg stämmer in på det), så kommer jag inte att köpa den igen eftersom jag helst vill ha kallpressade oljor.

foto: Jeanette Gustafsson

5 tankar på “Apotekets Babyolja

 1. För det priset och med tanke på att oljan är i princip både doft- och färglös så kan man ta för givet att den är mycket raffinerad och absolut inte kallpressad utan utdragen med lösningsmedel som de gör för att få ut precis all olja ut växten. Vore solros- och rapsoljan kallpressad, oraffinerad och dessutom ekologisk så skulle den dofta mycket och vara nästan orange 🙂

  1. Ja precis, det var det jag utgick från också efter att ha provat den. Det gör ju att jag inte kommer att köpa den igen.

 2. Hej! Rapsoljan och solrosoljan i vår babyolja är inte kallpressad.

  Finns många delade meningar om vilken olja som är ”bäst” men det vi med säkerhet kan säga är att vår olja är en mild och skonsam produkt för återfuktning av babyhud.

  -Tina på Apoteket

  1. Hej Tina,

   Tack för ditt svar =) Som du säger det råder delade meningar och vi gör olika val. Jag väljer dock helst kallpressade oljor men som sagt det är mitt val och alla har vi olika krav. Jag håller med om att oljan är mild och skonsam och tolereras väl av min mycket känsliga hud, och har ett bra pris.
   mvh
   Jeanette

 3. Så bra att jag hittade hit då jag googlade på babyolja från Apoteket. All text på flaskan med babyolja är på svenska UTOM ingredienserna. Det får mig att tro att Apoteket vill dölja något!

  Ingredienser: Helianthus Annuus Hybrid Oil, Canola Oil, Tocopherol

  Varför står det inte Solrosolja och Rapsolja…?

  Denna flaska ska jag be om återköp på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.