1 mars 2024

Heldagen med tema om Grön Skönhet

Rapport från Hannahs (Naturligt Snygg) heldag med tema Grön SkönhetNordic Sea Hotel – HAVET – den 5 maj 2012 – med ett fullspäckat program från 09.30 – 17.00.

1:a föreläsning var Emma från Weleda som pratade om Weledas bakgrund, filosofi och varför man bör välja naturlig hudvård. Kortfattat om skillnaden mellan ekologisk och biodymamisk: Ekologisk = inga besprutningar, inget konstgödsel. Biodynamisk = egna gårdar, egna kretslopp och naturligtvis varken besprutningar eller konstgödsel.

Jenny och Theresia grundare av Luxsit Organic Skin Care förmedlade vikten av att hitta de rätta ingredienser. Jenny som har skrivit en doktorsavhandling om Solskydd, delade med sig av sina kunskaper. Titandioxid och zinkoxid är det bästa naturliga skyddet mot solen skadliga strålar.

Mindful eating, rawfood, superfood och smoothies för huden var några av de härliga områdena matkreatören och raw food-fantasten Josefine Jäger delade med sig av.

Josefine inspirerade stort med sin inlevelse och kunskap som definitivt fick mig att inse hur viktigt det faktiskt är med just mindful eating. Vi fick även provsmaka en härlig grön smoothie som Josefine mixade till på plats, som var supergod!

Grönt är den bästa detoxen och boostern. Tips för att få bort den karaktäristiska gräsaktiga smak som mycket grönt oftast för med sig är att att tillsätta massa lime och färska myntablad.

Gabriela från Turkos.se pratade varmt och ingående om aromaterapin påverkan på våra sinnen, kropp och själ. Viktigt att tänka på att alltid vara väldigt försiktigt när man använder rena koncentrerade eteriska oljor. Aldrig använda dem direkt på huden utan de ska alltid blandas ut med någon bas olja. Samt tänka på att oljorna är enormt kraftfulla så dosering ska vara väldigt minimal = några enstaka droppar t ex. Själv är jag mycket trollbunden av aromaterapi i terapeutiskt syfte, lite magi över dess inverkan.

Vi fick dofta och känna på de lyxiga oljorna från Alqvimia, av högsta klass ever. Bl a annat Alqvimias mandelolja med dess doft, konstisens och effekt på huden; vilken känsla!!

Fina Makeup Artisten Emma (Nvey Eco/Turkos) delade med sig av sina bästa makeup tips för vardags-och kvällsmejk samt trender.

Bland utställarna fanns Ellinor och Ing-Marie från Riddarkliniken (Dr Hauschka terapeuther) som erbjöd handmassage/ögonmassage.

Nvey Eco (Turkos) teamet sminkade och gav råd och tips. Veronika grundare av Di Tchón fanns på plats med sina fina produkter. Sundelof hade bl a med sig parfymer från Sama och Honoré de Paris.

Systrarna Aspgren från Shimmer by Sisters hade med sig en sprakande färgpalett av Bellápierre Cosmetics vilka de även är distributörer av. Emma och Klara från Oikos hade bl a med sig produkter från My Havtorn som man kunde dofta och känna på.

Mellan föreläsningarna vart det mingel.

Stort tack till alla föreläsare, utställare, bloggare och läsare samt även alla sponsorer.

Stor Tack & KRAM till Hannah för en utomordenligt ihopsatt dag med mycket nyttig information och trevligt umgänge. Nu ser vi alla redan fram mot Hannahs Skönhetsdag 2013, eller hur?

Share some blog love

3 tankar på “Heldagen med tema om Grön Skönhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.