14 april 2024

i+m Freistil fukt-, intensiv- och ögonkräm

Från Tyskland kommer i+m naturkosmetik som bl a har en parfymfri serie i sitt sortiment som heter Freistil. Produkterna i Freistil serien är avsedda för känslig hy och för allergiker. Fria från eteriska oljor, blomextrakt och örttillsatser. Produkterna är dock ej helt doftfria utan har en mild doft av vanilj som är tillsatt fruktextrakt.

Jag har tidigare testat schampo och ansiktsrengöringen. Nu är det fukt, intensiv- och ögonkrämen som jag tänker skriva om. Fuktkrämen var i original storlek, intensiv och ögonkrämen i små prover.

Fuktkrämen som bl a innehåller hyaluronsyra, aloevera, mandel- och jojobaolja, är lätt och mjuk och ger huden bra med fukt. Intensivkrämen är fylligare i sin konstisens och kan passa bra vid kyligare dagar och när huden behöver extra omsorg. Ögonkrämen är fyllig i konsistensen men går in i huden snabbt och ger en skön mjukgörande och fuktgivande effekt.

Jag upplever serien som mild mot huden trots att den inte är helt doftfri. Doften av vanilj är mycket behaglig. Relativ kort hållbarhet efter öppnandet ca 4 månader.

i+m naturkosmetik Frestil Moisturising Creme – 30 ml

i_m_free_moist

Ingredienser: VATTEN, ALOE VERA*, JOJOBAOLJA*, SÖTMANDELOLJA*, SOJAOLJA*, FETTVAX, FÖRTJOCKNINGSMEDEL, VEG. GLYCERIN*, EMULGERANDE VAX, HYALURONSYRA, XANTHAN, KOKOSGLYCERIN, KONSERVERANDE FR. BASILIKA, KONSERVERANDE FR. MAJS, VEG. MJÖLKSYRA, FYTINSYRA, VANILJEXTRAKT*, E-VITAMIN (*) från ekologisk odling

Share some blog love

2 tankar på “i+m Freistil fukt-, intensiv- och ögonkräm

  1. Har testat i+m Freistils bodylotion och uktighetskräm och gillar. Spännande att se hur ögonkrämen är! Har ögonkrämen någon särskild ”feature”? Typ tar bort påsar/mörka ringar, eller är det mest fukt?

    1. Hej Mitte,

      Jag skulle nog säga att genom att den ger fukt så minskar puffighet och obehag av ev stramande känsla. Mörka ringar beror ju oftast på hälsotillståndet 😉 så där tror jag att man får bäst resultat med att använda concealers eftersom det nog är svårt att få bort med en ögonkräm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.