19 april 2024

Rapport från Eco Now 2013 – 12/10

Eco Now firar 5-årsjubileum i år och den årliga mässan var nu i helgen på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Många utställare som presenterade hållbara och gröna alternativ inom olika områden. Mat & hälsa, boende & energi, resor, rengöring, hem & hushåll, hudvård & skönhet, kläder och accessoarer. I år även ett litet bloggtorg där bl a jag fanns på plats med lite av mina favoritprodukter.

Eftersom jag själv hade min egna hörna att se över hann jag inte med att gå runt och kolla in alla utställarna förutom en väldigt snabb runda. Attitude som säljer rengöringsprodukter för hemmet kommer jag att kolla i lugn och ro på deras hemsida, för de hade massor av fina produkter =) Jag passade dock på att ta lite bilder på de som ställde ut i salen för ekologisk skönhet/hudvård och accessoarer. Där fanns bl a

i+m Naturkosmetik

Organics by Sara

organicsbysara_econow2013

Burt’s Bees, Green Laces, Selected Skincare och Weleda. Karin & Kurt Vardagslyx fanns och med på mässan men de stod i entré salen.

I Ekobloggar-hörnan var vi 3 stycken,plus tjejerna från En Lagom Dos Grönt som stod på motsatta sidan av salen. I blogghörnan stod således jag (Go Green Makeup Blog), Lisas Miljöblogg samt Ann från Earth – Det mentala språnget till hållbarhet.

Jag tänkte att jag kan inte bara stå där bakom ett stort bord med bara några visitkort utan jag bestämde mig (med godkännande av arrangören, ECO NOW, för att ta med lite av mina utvalda favoritprodukter så att besökarna skulle få en unik möjlighet att prova på lite produkter, då många säljs online.

ggm_econow2013

Det blir en stor hit! Många blev överlyckliga att de faktiskt finns giftfria nagellacksalternativ. Tips på mascaror var också många som efterfrågade. Känna på konsistenser och dofter på krämer, oljor, foundations mm uppskattades stort.

Att så många uppskattade att få prata om naturligt och ekologiskt smink samt även hudvård (vilket egentligen är mitt huvudintresse) var jättekul =) Jag fick till och med frågan om inte jag också skulle hålla något föredrag då om ekologiskt smink 😉 En hel del tyckte det var väldigt synd att jag inte sålde produkter samtidigt, men  jag är en grön skönhetsbloggare som driver min blogg  för att jag själv har valt grönare alternativ och vill också dela med mig av mina erfarenheter både bra och dålig, samt att det finns många fina rena alternativ till konventionella produkter fullproppade med konstgjorda ämnen och kemikalier.

|| Min blogg är ingen inkomstkälla, jag får inte betalt för att skriva om olika produkter. Jag skriver om de produkter jag själv valt att testa (köpa) och ibland vid pressevent följer det med ett presskit. Jag avgör dock själv om och vad jag skriver. De produkter som jag hade med mig på Eco Now har jag inte fått betalt för att visa upp eller rekommendera. Allt har varit på mitt eget initiativ för att jag vill dela med mig till er andra hur fantastiskt denna gröna värld är! Tråkigt att behöva påpeka detta men tyvärr nödvändigt i dagens läge ||

Det var en givande och rolig dag.
Tack till alla er som kom till min lilla hörna och hälsade på & botaniserade lite =)
Tack till Eco Now som arrangerade det hela.

Share some blog love

2 tankar på “Rapport från Eco Now 2013 – 12/10

  1. Hej finaste Jeanette <3
    Roligt att se ditt reportage från EcoNow 🙂 jag använder tvättmedel från Attitude mm 🙂 Sänder dig massvis med kramar och Solstrålar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.