1 mars 2024

Glorious Green Foaming Cleanser – M Picaut

De ansiktsrengöringar jag oftast använder är rengöringsmjölk eller riktigt krämiga rengöringar. Upplever att gel- och mousserengöringar passar bäst på sommaren då de är lite lättare.

M Picaut Swedish Skincare har nyligen lanserat en ny ekologisk ansiktsrengöringmousse: 

 Glorious Green Foaming Cleanser – 150 ml ca 329 kr 

M Picaut cleansing mousse

Jag har använt mig av M Picauts rengöringsmousse nu under några veckor. En ansiktsrengöring som ska passa alla hudtyper och ha antiinflamatiorisk verkan. Rengöringsmoussen innehåller bl a havtorn (ger massor av antioxidanter och vitaminer), gurkvatten (som ger en friskhet) och citronmyrten (som balanserar huden). Den appliceras på lätt fuktad hud och det rekommenderas 2 – 3 pumptryck.

Jag har använt den på kvällen för att rengöra ansiktet. Jag skulle nog vilja säga att max två pumptryck behövs om jag har haft makeup under dagen. Annars räcker det med 1 pumptryck =) Det första som man möts av när man pumpar ut skummet är den helt fantastiska doften av citronmyrten (citronmeliss). Det är en frisk citrusdoft som samtidigt ger en rogivande effekt på sinnet. Skummet i sig är mjukt och känns silkeslent på huden.

MPicaut foam

Skummet bildas till en krämig konsistens när man masserar in den på huden. Torkar inte ut huden nämnvärt, även om jag skulle välja den här typen av rengöring till våren/sommaren. Den tar bort smuts och makeup mycket bra. Att använda den att ta bort ögonmakeup med har jag inte testat, då jag vet att med mina känsliga ögon är det bättre att använda en mild och skonsam rengöring specifik för det ändamålet. Om det inte framgår på produkten att den är så pass mild att den även kan användas till att ta bort ögonmejken med så avstår jag från det.

Jag gillar faktiskt den här mousserengöringen. Mycket för att den är så krämig samt den helt fantastiska doften.

Ingredients/INCI: Aqua Purificata (Water), Sodium Cocoyl Glutamate (Coconut and Veg.)*, Glycerin (Source Coconut)*, Cucumis Sativus Fruit Water (Cucumber), Cocamidopropyl Betaine (Coconut and Veg.)*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract (Seabuckthorne), Backhousia Citriodora Leaf Extract (Lemon Myrtle)*, Allantoin (Source Comfrey), Lactic Acid (Plant Origin)*, Sodium Levulinate (From Sugarbeet)*, Potassium Sorbate (Natural Preservative), Sodium Benzoate (Natural Preservative), Citral (From Lemon Myrtle) * Certified organic ingredients

återförsäljare

 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.