5 december 2023

Esse Organic Facial Kit Dry and Sensitive Skin – recension

Esse Organic Facial Kit Dry and Sensitive Skin

Esse Organic Facial Kit Dry and Sensitive Skin

Nu har jag äntligen använt mig av mitt Esse Organic Facial Kit Dry and Sensitive Skin ca pris 219kr
Ett perfekt prova på set som innehåller 10ml Gel Cleanser, 10ml Cream Cleanser, 10ml Toner, 10ml Cream Mask, 10ml Rich Moisturiser och kommer i ett jättefin handgjord trälåda.

Esse Organic Skincare är ett Sydafrikansk ekologisk hudvårdsmärke som funnit i 10 år och vänder sig främst till salonger och spa-anläggningar men börjar även dyka upp hos en del webbshoppar. Huvudingrediensen i Esse Organic Skincare är Rooibos bladextrakt (rött te). Rooibos innehåller bl a höga värden av antioxidanter och mineraler (zink, magnesium, kalcium mfl), hjälper bl a till att ta hand om immunförsvaret samt har antiinflammatoriska egenskaper. Rött te är både gott och mycket nyttigt att dricka, dessutom innehåller rött te ingen koffein. Här har Esse Organic Skincare tagit vara på denna hälsobringande egenskap i sin hudvård. Esse Organic Skincare produkter har ett balanserat pH-värde på 4,5 – 5,5.

Två till ingredienser att nämna lite extra som vi (inte jag i alla fall) kanske inte har sett så mycket i hudvård är Kigelia Africana och Marula båda afrikanska växter/frukter. Kigelia (korvträd) ska ge bra effekt för anti-ageing, uppstramande, solskador samt ska även inneha anti-bakeriella och anti-inflammatoriska egenskaper. Marula är rik på bl a C-vitamin och ska innehålla höga halter av Omega-6. Esse Organic Skincare innehåller naturliga och ekologiska ingredienser samt är rättvisemärkta. Certifierade av EcoCert som Organic Cosmetics. Produkterna är även Vegan och ej testade på djur.

Trial kitet innhåller 10ml av vardera produkt vilket räcker under en begränsad tid. Svårt att avgöra hur produkterna eventuellt skulle fungera under längre tis användning. Men det är en perfekt storlek och tidsram för att kunna avgöra om det känns bra eller dåligt.

»  Esse Gel Cleanser innehåll är 99,8% naturligt, 70% ekologisk och 59% fairtrade med ett pH 4,5 värde. Förutom rooibos och marula innehåller Gel Cleanser även bl a aloe vera, spearmint, pepparmint, kummin, salicylsyra och glycerin. Doften är örtig med friska mintiga inslag. Konsistensen är fyllig och färgen på Gel Cleanser är brunaktig. Jag har applicerat rengöringen på lite fuktad hud samt sköljer av med ljummet vatten. Den ger ett lätt lödder och ger en svalkande känsla.Rengör bra och irriterar inte huden. Tycker inte att den torkar ut nämnvärt men passar nog allra bäst under den varmare årstiden.

» Esse Cream Cleanser innehåll är 99% naturligt, 86% ekologiskt och 65% fairtrade med ett pH 5 värde. Cream Cleanser innehåller förutom rooibos och marula även bl a jojoba, rose geranium, aloe vera, palmaros och spearmint. Doften är örtig men inslag av mint. Konsistensen är lätt krämig och har en brungul färg. Återigen applicerar jag rengöringen på lätt fuktad hud. Den ger ett litet lödder och känns svalkande på huden. Avlägsnar med ljummet vatten. Rengör bra och är snäll mot huden. Så pass snäll att mina ögon även tål den. Jag brukar inte riktigt lita på när det står att en ansiktsrengöring även är lämplig att ta bort ögonmakeup med, men i det här fallet fungerade det utan problem.

» Esse Toner innehåll är 99% naturligt, 59% ekologiskt och 71% fairtrade med ett pH 4,5 värde. Esse Toner innehåller förutom rooibos även bl a rosvatten, olivblads extrakt, salisylcyra, glycerin och vaniljorkidé extrakt. Ett ansiktsvatten, förutom att vara uppfriskande, förbereder huden för att mer effektivt ta upp serum, olja och krämer. Originalflaskan kommer med sprayapplicering. Vilket naturligtvis inte den lilla på 10ml har. Så jag har använt den efter rengöringen genom att hälla lite på en bomullsrondell. Doften på ansiktsvattnet är också örtig med inslag av ros. Ger en huden en skön känsla utan att direkt kännas uttorkande.

» Esse Rich Moisturiser innehåll är 99% naturligt, 90% ekologiskt och 59% fairtrade med ett pH 4,5 värde. Esse Rich Moisturiser innehåller förutom rooibos, marula och Kigelia även bl a jojoba, kokos, glycerin, vindruvekärnolja, geranium, ylang ylang, vanilj och patchouli. Konsistensen är mellan kräm och lotion och har en örtigdoft som de övriga produkterna samt är brungul till färgen. Eftersom det är en burk så gäller spatel ;-). Som alltid tar man (= jag i alla fall) nästan för mycket av produkten den första gången men märker snabbt att lite kommer man lång väg med. Onödigt att slösa på dyra droppar! Jag har använt Rich Moisturiser både morgon och kväll efter rengöring. Den känns mycket behaglig att applicera på huden och tolereras bra av min knepiga reaktiva hud.

Jag är väldigt skeptiskt inställd när jag testar något nytt märke/produkt. Mycket pga av min reaktiva hud. Dessutom har jag under åren som gått blivit visare (kunnigare?) och mer krävande när det kommer till innehåll samt effekt. Att en produkt håller måttet som den utlovar. Vilket naturligtvis inte alla produkter kan för alla människor, då vi alla är olika individer, eller hur?

Så hur upplevde jag då dessa produkt överlag? Jag är förvånad över att min hud reagerat så positivt på de här produkterna jag testat från det här kitet. Jag har inte upplevt några irritationer utan faktiskt bara positiva effekter. Under den här testperioden har huden blivit lugnare, ser fräschare ut och känns mjukare. Jag skulle kunna tänka mig att välja en ansiktstkräm som är lite fylligare speciellt under den kallare perioden. Men på det stora hela är jag supernöjd!

Esse Cream Mask har jag inte gett mig på ännu så den får vänta lite och dyka upp lite längre framöver =)

Här hittar ni återförsäljare 

Läs gärna mer om Esse Organic Skincare på deras svenska hemsida

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.