5 mars 2024

Triss i ögonbrynspennor – recension

triss i ögonbrynspennorpennor - recension

Triss i ögonbrynspennor - recension PuroBio Eye Brow Pencil # 27

PuroBio Eye Brow Pencil #27 Ash Brown

Triss i ögonbrynspennor - recension eye brow pencil perfect for blondes

Maria Åkerberg Eye Brow Pencil Perfect for Blondes

Triss i ögonbrynspennor - recension Zuii organics eye brow definer coco

Zuii Organic Eye Definer Coco

Det här med att måla ögonbrynen är inte det lättaste. Att få det som man har tänkt sig samt att vänja sig vid synen att se sig själv med markerade ögonbryn. Min älskade mormor var alltid var noga med att måla sina ögonbryn och det var inget konstigt alls tyckte jag. Makeupartisten Joanna tipsa mig att arbeta underifrån och uppåt med pennan, inte som jag då gjort tidigare typ målat rakt över 😉 Jag är fotfarande ovan och är väldigt försiktig med ifyllningen, men det är i alla fall en /bra/ början. Långt från perfekt och Pro men så länge jag är relativt nöjd med resultatet så är det helt OK anser jag.  Det går ju även lika bra att använda ögon-/kajalpennor eller ögonskugga att fylla i brynen med. Men det kan också vara kul att prova på pennor som just är avsedda för den delen av makeup. Jag äger tre ögonbrynspennor. Tre olika märken och tre olika varianter på utformningen.

Triss ögonbrynspennor - recension eye brow pencil swatch

Två stycken är pennor som man vässar och en ett stift som man vrider fram. En har en praktiskt borste inkluderad.

Triss i ögonbrynspennor - recension eye brow pencilx 3

Tre olika varianter

PuroBio Eye Brow Pencil – Ash Gray (1,3 g ca pris 69 kr) . Nyansen Ash Gray går lite åt det grå hållet, vilket faktiskt är en bra nyans för de med blont och grått hår. Smart med att inkludera en borste, vilken sitter i toppen av pennan och som man tar av och sätter på motsatta sidan vid sminkningen. Pennans konsistens är lagom mjuk och lagom hård. Lätta uppåtgående rörelser med pennan så markeras brynen successivt utan att det blir för mycket på en gång. PuroBio Eye Brow Pencil är Vegan, Nickelfri samt NATRUE certifierad. Finns i flera nyanser. Mycket bra kvalité och ett mycket bra pris på denna ögonbrynspenna från det Italienska budget märket PuroBio Cosmetics.

Maria Åkerberg Eye Brow Pencil – Perfect for Blondes (1,14 g ca pris 149 kr). Nyansen Perfect for Blondes är mellan ljusbrun och ljus kastanjebrun. Pennans konsistens är lite fast men man behöver inte några hårda rörelser vid applicering. Kanske inte rätt nyans för mig det är ju återigen en smaksak, jag skulle nog välja en annan nyans om jag köper igen. Pigmentrik och sitter väldigt bra på. Maria Åkerbergs ögonbrynspennor är tillverkade av odlat cederträ = miljövänliga.

Zuii Organic Eye Definer – Coco (0,4 g ca pris 177 kr)Nyansen på Coco är som ett mellanting av nougat och ljus choklad. Udden är inte spetsig som på pennorna utan vinklad och är i form av ett stift som man skruvar fram. En helt ny form för mig vilket krävde några gånger innan jag kom fram till hur jag bäst skulle rikta in pennan. Konsistensen på pennan (stiftet) är lagom fast och lagom mjuk. Man kan lätt arbeta upp en markering successivt. Zuii Organic Eye Definer är certifierad som Cosmos Organic, Australian Organic och NASAA.

Övrig makeup på bilderna
Foundation: Zuii Organic Flytande – Natural Tan
Rouge: UNE Breeze Cheeks – #B02
Highlighter: RMS Living Luminizer
Ögonskugga: Maria Åkerberg – Warm Silk
Eye Liner: Maria Åkerberg – Cold Dark Brown
Läppar: Maria Åkerberg – Lipgloss Nude

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.