14 april 2024

Naturlig handsprit

Naturlig handsprit
Naturlig handsprit

Användning av handsprit har det ju diskuterats om i media. Många experter menar att det är onödigt eftersom det ger lika bra skydd att tvätta händerna med tvål och vatten. Meningarna är delade. Men det är kanske inte alltid det finns tvål och vatten i närheten. Därför väljer i alla fall jag att använda handdesinfektion. Inte hemma kanske men perfekt att ha med sig i väskan ute, på resor, toalettbesök, innan måltid osv.

Eteriska oljor

Vissa eteriska oljor sägs ha antibakteriell-/antifungal-/antiviral verkan. Här är två naturliga handdesinfektion sprayer jag testat och tycker är mycket bra, då de även har andra verksamhetsområden.

Naturlig handsprit

Neal’s Yard Remedies Organic Defense Hand Spray innehåller ekologisk alkohol och en blandning av eteriska oljor. Bl a trollhassel, kryddtimjan, kanel och lavendel. Kommer i mörkblå plast flaska med pumpspray. Doftar citrus med inslag av timjan. Appliceras genom att spraya lite i handflatan och sedan gnugga handflatorna mot varandra. Torkar snabbt och lämnar ingen klibbig känsla. Passar också som rumsspray (perfekt i badrum). Jag brukar även använda den till att desinficera min makeup borstar och penslar.

Neal’s Yard Remedies Organic Defense Hand Spray  50 ml ca pris 125kr

Ingredienser/INCI: Alcohol Denat.*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Aqua/Water Eau, Alcohol*, Glycerin*, Thymus Vulgaris (Thyme) Oil*, Cinnamomum Zeylanicum Leaf Oil*, Cymbopogon Schoenanthus Oil*, Melaleuca Viridiflora Leaf Oil*, Vetiveria Zizanoides Root Oil*, Lavandula Hybrida Oil*, Benzyl Benzoate, Cinnamal, Cinnamyl Alcohol, Citral, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Limonene, Linalool.*Organically produced ingredient. From essential oils. Made with 95% organic ingredients.

Certifiering: Soil Association

Naturlig handsprit

Dr Bronners Organic Hand Sanitizing Spray innehåller ekologisk ethyl alcohol, vatten, glycerin och lavendel. Kommer i plastflaska med pumpspray. Doftar lavendel. Spraya lite i handflatan och klappa (gnugga) in. Torkar snabbt utan att kännas klibbig. Den här passar också som en rumsspray eller t ex i garderoben för att få en fräsch doft.

Dr Bronner’s Organic Hand Sanitizing Spray 59 ml ca pris 79 kr

Ingredienser: Organic Fair Trade Alcohol (62%)*, Aqua, Organic Glycerin*, Organic Lavender Oil*
*certified fair trade ingredients

Certifiering: USDA, NATRUE Organic Cosmetics

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.