14 april 2024

Daisy Beauty Expo Dag 1 – Föreläsningar

Daisy Beauty Expo Dag 1

Daisy Beauty Expo 2018 Dag 1 – Föreläsningar

Årets Daisy Beauty Expo inleddes dag 1 med föreläsningar. Platsen var Tändstickspalatset Kreugersalen.Föreläsningarna pågick mellan 13.30 – 17.00 (med viss utdragning på tiden ;)) uppdelat på 4 föreläsare och en fikapaus.

The Swedish Secret – Björk & Berries

Hanna Lundgren (interim CEO & creative director) och Christoffer Öhrman (head of sales) berättade om företaget/märket Björk & Berries och deras produkter. Ett svenskt företag som skapar naturliga produkter med inspirationen av de nordiska årstiderna och använder svenska råvaror i sina produkter. Produkterna är skapade enligt deras egna Ecolyx kriteria: naturliga ingredienser 90- 100% – certifierade ekologiska ingredienser upp till 75%. Kroppsvård, ansiktsvård och dofter.

Daisy Beauty Expo Dag 1

Nyheter på gång. Björk & Berries senaste produkt är ett kroppsserum, re-activating Body Serum som innehåller bl a Omega 3,6 och 9, solrosolja och jojobaolja. Rescue Cream är en produkt som kommer lanseras i samband med sportlovet. Rescue Cream är en allt-i-allo kräm som bl a innehåller beta-glucan, havreolja, linnea (twinflower) våtarv (chickweed) och probiotika.

Same, Same but different – Annmarie Börlind Sverige

Iréne von Arronet, VD Annemarie Börlind Sverige, föreläste om likheter och skillnader på naturlig och konventionell hudvård gällande ingredienser och funktioner.

Daisy Beauty Expo Dag 1

T ex det här med vatten i produkter – Aqua (100% vatten), Aloe Vera (består till 97% vatten) och Grönt te (består av 98% vatten). Plus en massa annan matnyttig information som jag kommer att skriva ett separat inlägg om framöver.

Fikapaus

Daisy Beauty Expo Dag 1

Daisy Beauty Expo Dag 1

Vägen till kreationerna – Linda Landenberg

Linda Landenberg är kreatör och varumärksbyggare, berättade om vägen som ledde fram till hennes första egna parfym kollektion som just nu består av 4 dofter. Den här kvinnan har en karisma som trollbinder en när hon så passionerat pratar om dofter. Så intressant att få veta att för att återskapa en blommas doft till parfym kan innebära att flera olika doftnoter måste blandas. T ex plommon och liljekonvalj går inte att ta fram naturligt utan skapas av andra doftnoter. Så himla intressant! Det är skillnad på olika framställningar av ylang ylang.Ylang Ylang Complete har den bästa kvaliten och utgör endast 2,5 % av en hel destillation. Ylang Ylang Complete är också den dyraste varianten av oljan.

Daisy Beauty Expo Dag 1

Linda Landenberg Perfums första kollektion består av Pêche et Suède, Lavender & Wool, A trembling rose och Bisous. Linda hade med sig kollektionen så vi fick chansen att dofta.

Daisy Beauty Expo Dag 1

Jag fastnade för Bisous och Pêche et Suède. Bisous noter: lemon petigrain, ginger, ylang-ylang complete, jasmin grandiflorium grasse, beewax and amber base – inga starka dofter utan bara ljuvliga med mest framträdande av ylang-ylang (på mig). Pêche et Suède noter: blue fresia, white peach, light grey suede and sandal base – härlig doft av persika. Lindas parfymer tillverkas i ett litet laboratorium utanför Grasse.

GlossGods ~ Our unapologetic story – Gloss of Sweden

Marielle Isaksson, grundare och VD på Gloss of Sweden berättade om hur hon som makeupartist grundade Gloss of Sweden. Gloss of Sweden håller till i Umeå och startade med en fysisk butik med namnet Gloss som sålde internationella makeup varumärken.

Daisy Beauty Expo Dag 1

Senare tillkom Gloss International Academy med mua utbildningar både på plats samt på distans. 2015 kom det egna makeupmärket GlossGods. 2016 skapades den egna hemsidan och webshoppen glossygods.com. Nu även Skinderella Skincare som är handgjorda ansiktsprodukter. I mars kommer GlossGods “Gal on the moon – Intense Glow Highlighter” som är en kollektion innehållande highlighters i fantasifulla nyanser. 4 pressade, 4 kräm och 4 löspuder så totalt 12 produkter.

Tack Daisy Beauty för ett mycket bra sammansatt föreläsnings schema!

Daisy Beauty Expo 2018 Dag 2 ||Själva Expo Dagen!!!|| kommer att dyka upp under helgen eller i början av nästa vecka!  En hel del att att sammanfatta från den intensiva dagen =)

Jeanette

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.