1 mars 2024

Min dag – Green Beauty Day

min dag green beauty day

Min dag – Green Beauty Day

För andra året i rad gick Green Beauty Day av stapeln här i Stockholm den 5 maj. Anordnad av Naturligt Snygg  Gröna Skönhets Portalen. 25 utställare med ca 50 olika gröna och naturliga skönhetsmärken, många montrar att botanisera hos plus olika föredrag i både stora salen och i caféet.  Plus Prisutdelning i Organic Beauty Awards. Det är vid sådana här tillfällen jag önskar att det gick att klona sig *haha.

Massor av besökare

Det var massor av folk speciellt under förmiddagen. Det var svårt att nå fram till de olika montrarna då alla ville känna, klämma och dofta.

Att springa på Linnea Öst som bl a bloggar som Arga Tanten  på ett ‘grönt’ event var en kul överraskning! Träffade även på finaste Camilla Jönsson (Hair &  Makeupartist) som det var många år sedan jag träffade tillsammans med Gabriela på Turkos.

Hudvård, parfym och makeup

Care of Gerd har gjort om förpackningarna till sin oljor. Snyggare och mer användarvänlig. De har också precis lanserat ansiktsmist! Rose passar alla hudtyper och Herbal (trollhassel) för obalanserad hy.

min dag green beauty day

Så jag passade på att testa Rose som innehåller glycerin och är mycket återfuktande. Den har ingen skarp doft av ros utan bara en svag hint. Mycket skön på huden.

min dag green beauty day

Loelle med sina härliga oljor och ansiktsvatten. Bästa Ansiktsvatten Loelle Rosenvatten.  De kommer snart att lansera en flytande svart tvål =)

min dag green beauty day

The Beauty Archive som jag inte fattade i början att det var ett svensk märke. Deras produkter kommer i små glasburkar och omfattar läpp- och rouge färger och även 2 highlighters.

min dag green beauty day

Hos Econatur Bio Company som bl a har PuroBio Makeup, Zoya Goes Pretty och i+m Naturkosmetik var det full fart.  Bästa Handkräm –  i+m Naturkosmetik Berlin Hand Cream Olive Argan hem priset.

min dag green beauty day

Nova Concept med bl a Zao Organic Makeup och Crazy Rumours lip balm.  Bästa Cerat/Läppbalsam   – Crazy Rumours Leaping Bunny Plum Apricot

min dag green beauty day

Couleur Caramel lanserar snart två nya primers. En rosa som inte blir rosa på huden men ger ett lite ljust skimmer. En brunaktig som ger ett lite solkysst lyster.
Bästa Mascara – Regard infini mascara refill + Multipurpose case

min dag green beauty day

Maria Åkerberg hade med sig lite av sina nyheter. Maria Åkerberg tog också hem priset i två kategorier. Bästa Schampo – Shampoo Nettle och Årets Produkt (som röstas fram av allmänheten) – Papaya Peeling.

min dag green beauty day

Rosenserien lanserar en ny fotkräm med bl a pepparmynta, arnika och mentol.

min dag green beauty day

Miraz Organic Sweden fanns på plats med Zuii Organic Makeup och Unique Beauty Ekologiska Parfymer. Jag hittade min favorit på en gång! Fionia – fruktig men inte för söt. Inslag av melon, apelsin, persika och aprikos.

min dag green beauty day

Organics by Sara med sina fina hudoljor. Sara höll också en föreläsning om OCM (Oil Cleansing Method). Både min väninna och hennes syster blev så inspirerade av denna rengöringsteknik så de gick hem med lite fina oljor.

min dag green beauty day

Rickard Söderberg föreläste om sin ekologiska parfym, Marsha, som han tagit i fram i samarbete med Wise Naturkosmetik. Marsha är en hyllning till Marsha P. Johnson (1945-1992) transkvinnan som var en av de ledande transkvinnorna i HBTQ rörelser i USA under 70-talet och var en av frontfigurerna i Stonewall upproret som även var startskottet för den första Prideparaden någonsin. Det var en fröjd att lyssna till Rickard Söderberg när han förmedlade sin hyllning och varför.

min dag green beauty day

Tree of Brands – bl a Marina Miracle och YAG Mineral Makeup. Årets Nyhet 2018 vann Maria Miracle med Amaranth Night Serum.

Esse Probiotic Skincare – med sin hudvård fullproppad av goda bakterier. De kommer snart att lansera en spännande nyhet! Esse Probiotic tog hem priset för Bästa Dagkräm – Esse  Nourishing Moisturiser

min dag green beauty day

Neals Yard Remedies, som tog hem 3 priser. Bästa ansiktsolja – Rose Facial Oil, Bästa Badprodukt – Bee Lovely Bath & Shower och Bästa Bodylotion – Beauty Sleep Butter.

Fler utställare  på mässan var bl a Boho Makeup, Börlind, Inika, Yarok, Bruns Frisörer m fl =)

Det här fick följa med mig hem

Premium påsen innehöll

min dag green beauty day

Rosenserien Sea Buckthorn Bodylotion – Bruns Rollon Deo oparf – Maria Åkerberg Olive Cleansing – LoveFresh deodorant.

Lite hudvårds nyheter

min dag green beauty day

Maria Åkerberg flytande tvål Lime (lanseras i slutet av maj) – i+m Naturkosmetik Hydra Perform Aqua Boost Anti Blue Light – Rosenserien Pepparmint fotkräm

Lite makeup nyheter

min dag green beauty day

PuroBio Cosmetics Highlighter 04 Rose Gold – Läppstift  12 Watermelon – Rouge 05 Watermelon

STORT TACK till Naturligt Snygg med team för en fantastisk dag! Tack till föreläsare och utställare och alla andra trevliga blogg kollegor och personer under mässan.

Icons by Icons8.comJeanette


# inlägget innehåller ej affiliate-länkar ~ mina åsikter är helt oberoende av tredje part #

Share some blog love

2 tankar på “Min dag – Green Beauty Day

  1. Du han se och höra på en hel del under dagen. Jag får skylla på att jag inte var upplagd riktigt för en dag inomhus när solen visade sig i Stockholm.

    Tur att en del av företagen även ställer ut under SBW så jag får ta igen mig där. Snart dags att börja planera sin stategi inför dom dagarna
    Kram

    1. Ja, det vart ju kanonväder under lördagen!

      Ska successivt under vecka börja kladda ner planering inför SBW dagarna. Första dagen speciellt är ju väldigt intensiv. Tur att SBW pågår i flera dagar så man hinner med de valda program punkterna plus utställarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.