5 december 2023

Pure Primer INIKA recension

pure primer inika

Pure Primer INIKA recension

Från Australiensiska märket INIKA Organic kommer den här primern. En primer som ska användas under foundation för att ge en jämnare och mer hållbar makeup. Pure Primer ska ge huden skydd och återfukta innan makeup appliceras. Det sägs även att en primer ger huden ett skydd då sminket inte kommer i direktkontakt med huden utan istället fäster på primern. Inikas produkter är cruelty free (inom EU är det lagstadgat), vegan, halal och glutenfria.

Organic Pure Primer

Kommer i plastförpackning med airless pump dosering. Är ofärgad (vit men blir ofärgad på huden). Huvudingredienserna (Key Ingredients) är kokosolja, aprikoskärnolja och jojobaolja. Innehåller även bl a hyaluronsyra som sägs vara en mycket bra återfuktare för huden, aloe vera, bergamottolja och lavendelolja. Jag tyckte den hade en rosendoft men vad jag kan se står inget om rosextrakt eller olja i lista.

Underlag för foundation

Jag har använt den här primern efter dagkräm och innan foundation. Jag tycker att flytande primer passar bäst med flytande eller kräm foundation. Den har en lite klibbig konsistens när den appliceras och är som en lotion i konsistensen. Jag har applicerat i hela ansiktet med undantag runt ögonen. Det är en fördel om man väntar en lite stund innan applicering av foundation så primern hinner komma tillrätta på huden. Jättemycket fukt tycker jag nog inte att den ger min hud men den lägger sig som en hinna där foundation sedan får bättre fäste och ett lite jämnare utseende. På det stora hela har den fungerat bra. Jag har dock vid en del tillfället reagerat med att det börjar klia i ansiktet efter applicering. Oftast har det dock varit övergående. Priset är lite högt men INIKA Organic ses ju som ett litet lyxigare ekologiskt märke.

Pure Primer INIKA Organic 50 ml ca pris 429 kr

Ingredients/INCI: Aloe Barbadensis Leaf (Aloe Vera) Juice*, Glycerin*, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Olivate, Aqua, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sorbitan Olivate, Sodium Levulinate, Glycerol Monocaprylate, Glycerin, Tocopherol (Natural Vitamin E), Cetearyl Glucoside, Hyaluronic Acid, Sodium Anisate, Lactic Acid, Glycine Soja (Soybean) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Backhousia Citriodora (Lemon Myrtle) Leaf Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil *Certified Organic *Certified Organic

designed by Freepik from www.flaticon.comJeanette


inlägget innehåller pressprov ~ innehåller ej affiliate-länkar ~ mina åsikter är helt oberoende av tredje part

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.