27 april 2024

Fast tvål till kroppen och håret

Fast tvål till kroppen och håret 

Det blir mer och mer populärt att använda tvål i fast form till kroppen och även som schampo. Jag använder alltid fast tvål när jag gör rent mina makeupborstar t ex. De är bäst på att lösa fett och ta bort gamla makeuprester. De fasta tvålar jag pratar om är de som är naturliga och ekologiska. De tvålar som ofta har kallpressade vegetabiliska oljor som bas. Som har en mer återfettande effekt.

Minskar antalet produkter i badrummet

Många väljer en fast tvål då de slipper onödiga förpackningar som tar plats i badrummet. En (1) produkt som fungerar såväl att tvätta kroppen med som att använda som schampo. Plastbantning är det ju många som går hårt in för.

Fast tvål med grön lera

Svenska UneCare of Sweden har lite olika fasta tvålar att välja bland. Jag har provat den med grön lera. Den innehåller bl a kokosolja, sheasmör, olivolja och grön lera. Grön lera har en detoxande effekt. Tvålen har en neutral doft.

Fast tvål till kroppen och håret

Jag har använt den till både kroppen och håret. Till kroppen funkar den jättebra. Ger ett härligt lödder och har inte speciellt uttorkande effekt på huden. Mina eksem/utslag på kroppen har faktiskt reagerat positivt på tvålen verkan. Den har påskyndat läkningsprocessen och minskat klådan.

Till håret

Jag har ganska tunt och kort hår. Det som är mitt stora problem är hårbotten med torrhet, irritation och eksem. Jag har använt Softly Soap Green Clay precis som med ett schampo. När håret är blött gnuggar jag tvålen mot hårbotten och i nacken. Det skapar ett härligt lödder som sedan masseras in i håret. Sköljer sedan bort löddret. har jag haft styling produkter i brukar jag upprepa en gång till. Håret kan kännas lite strävt direkt efter tvätt. Men den känslan försvinner förvånansvärt snabbt. Jag använder en lite bredtandad kam i trä och det är inga problem alls att kamma igenom håret. Jag behöver inte använda balsam samt upplever att håret får lite mer stadga och känns fylligare.

Klådan i hårbotten har minskat och eksemen både i hårbotten och hårfäste ner i nackpartiet har dämpats. Jag ångrar inte att jag testade denna varianten. Dessutom är det ett mycket bra pris och tvålen är dryg.

Fast tvål till kroppen och håret

UneCare of Sweden Softly Soap – Green Clay 80-90g ca pris 50 kr


INCI/Innehåll:
Cocos Nucifera Oil (EKO), Olea Eroupea Oil (ECO), Butyrospermum Parkii Butter (ECO), Natrium Hydroxide, Green Clay, Rubus Idacus Extract (EKO), Vanilla Planifolia Extract (ECO)
All tillverkning sker för hand på västkusten i Halland.



Share some blog love

2 tankar på “Fast tvål till kroppen och håret

  1. Spännande! Den ska jag testa. Inte till ansiktet kanske, eller? Jag har kombinerad hy, inte så jättekänslig. Vore ju perfekt med en tvål som kunde innefatta även det steget!

    1. Tack för din kommentar =)
      Det är många som använder t ex fasta tvålar som Black Soap eller Aleppotvål till hela kroppen även ansiktet. Så jag tror på att man måste testa sig fram 😉
      Så länge man undviken ögonområdet då det kan svida. Jag har tvättat av ansiktet med lite lödder av Softly Soap Green Clay i duschen och det har inte skapat någon större katastrof förutom att huden blivit snustorr och stram, men jag har ju väldigt torr hud i ansikte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.