16 april 2024

Primer och Concealer Inika Organic

primer och concealer Inika Organic

Inika Organic ekologiskt märke från Australien som är omtyckt av många och används även vid stora modevisningar. Deras produkter är ekologiska, veganska, halal samt certifierade ekologiska (Organic Skincare) av COSMOS. Inikas produkter kostar lite mer och får väl räknas till kategorin ‘lite lyxigare’. 

Full Coverage Concealer

Täckande concealer som hjälper till att dölja rodnader och mörka ringar samt hjälper till att jämna ut hudtonen. Innehåller bl a solrosolja, sheasmör och mandelolja som ger huden fukt. Finns i 4 nyanser. Jag har nyansen Shell. 

primer och concealer Inika Organic

Concealern kommer i en liten glasburk. Konsistens är kompakt och krämig. Har en neutral doft. Jag använder som vanligt en spatel att ta upp en liten mängd och applicerar sedan med en concealer borste/pensel. Brukar sedan dutta med en svamp (lätt fuktat).

Jag har tagit några bilder som visar lite röda/mörka områden på hakan, kinden och ögonen. Jag har sen applicerat concealern på dessa områden och bilderna visar även resultatet

Mitt utlåtande av full coverage concealer

Konsistensen är mjuk och krämig. Ta en mindre mängd till att börja med och om mer täckning vill uppnås, upprepa med lite till. Jag tycker den är lätt att applicera och jobba in och få till en bra täckning, utan att det känns kakigt eller kladdigt. 

INIKA Organic Full Coverage Concealer 329 kr 3,5 g 

Ingredients/INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil* , Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Tapioca Starch*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Tribehenin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Hectorite, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Silica, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Tocopherol (Vitamin E), Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Hydrogenated Castor Oil, May Contain (+/-): Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

*From Organic Agriculture 70% Organic of Total, 100% Natural Origin of Total COSMOS Certified

Pure Perfection Primer

En primer som ska ge huden extra fukt och hjälpa till att ge ett bättre underlag för makeupen samt att hålla makeup på plats längre. Pure Perfection Primer passar en lite torrare hud. Det finns även en primer för blandhy/fethy.

Primern innehåller bl a aloe vera, kokosolja, jojobaolja, citronmyrten-, lavendel- och bergamott olja. Innehåller även extrakt från växten Kangaroo Paw som innehåller hyaluronsyra vilket ska återfukta och ge en mjukare och fastare hud. Doftar lite citrus.

primer och concealer Inika Organic

1-2 pumpar (oftast räcker det med 1 pump) på handryggen och sen applicerar jag gärna med en makeup borste över hela ansiktet. Det går att applicera primern på en rengjord hud. Men jag kör min vanliga rutin med ansiktsolja och fuktkräm sedan applicerar jag primern ovanpå.

Mitt utlåtande Pure Perfection Primer

Smart förpackning i tub med pump. Det behövs väldigt liten mängd, 1 pump räcker. Primern är väldigt lätt att applicera och känns lite kylande på huden. Den glider mjukt på huden som en känsla av silikon. Primern gör det lite lättare att applicera concealer samt foundation. Det känns som de båda får en jämnare applicering på huden.

Inika Organic Pure Perfection Primer 449 kr 50 ml

Ingredients:/INCI: Aloe Barbadensis Leaf (Aloe Vera) Juice*, Glycerin*, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetearyl Olivate, Aqua (Water), Glycerin (and) Anigozanthos Flavidus Extract*, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sorbitan Olivate, Sodium Levulinate, Tocopherol (Vitamin E), Bentonite, Sodium Hyaluronate (Hyaluronic Acid), Backhousia Citriodora (Lemon Myrtle) Leaf Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Cetearyl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Lactic Acid, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Citral, d-Limonene, Linalool, Geraniol. *Certified Organic

Återförsäljare av Inika Organic

 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.