26 april 2024

Vårsolen värmer skönt

Även om det fortfarande är lite växlande mellan minus grader och plusgrader så känner man att de dagar solen är uppe värmer den rejält. Solens strålar känns redan väldigt intensiva. Jag är ingen stor soldyrkare men kortare perioder i solen och så länge värmen från solen mot huden/kroppen känns skönt, så sitter jag gärna en stund och njuter.

Att redan nu börja förbereda huden med t ex morotsolja är perfekt. Huden får massa antioxidanter samtidigt som din hud även får ett lätt gyllene lyster. Mitt val faller på Loelle Beauty Carrot Seed Oil. Den innehåller bara två ingredienser solrosfröolja och morotsfröolja, Ju färre ingredienser desto bättre är mitt motto! Den är även väldigt prisvärd.

Att ta kosttillskott som innehåller betakaroten kan också hjälpa till att när man solar får huden en snabbare och finare gyllene nyans och ger kroppen lite extra antioxidanter. Jag har fastnat för SOLA som innehåller betakaroten, selen, koppar och zink – 1 kapsel per dag. Mina naglar växte dessutom som sjutton när jag år dessa 😉 

SUN 20 Weightless Sun Milk Madara är en favorit sedan tidigare och den är perfekt till kroppen men även ansiktet.

Suntribe Mineral Sunscreen SPF 30 köpte jag som sagt förra året men den användes inte många gånger. Hoppas den fortfarande fungerar för den är jag nyfiken på att använda mer regelbundet.

Både Mádaras SUN 20 Sun Milk och Suntribe SPF 30 går att använda under makeup (foundation) men jag har inte testat med det så många gånger så det återstår att se hur det blir.

En annan favorit som jag använt i många år på sommaren är Madaras City CC Cream med SPF 15 – en lätt färgad CC Cream. Nu skulle jag jag gärna vilja testa någon annan variant med ungefär samma ändamål.

Lite nyfiken är jag på Suntribe Mineral Day Cream SPF 20 som ska vara lite tonad ansiktskräm med spf som är en  ansiktskräm med solskydd samt Mádaras Beach BB Shimmering Sunscreen SPF 15, som är en BB Cream med solskyddsfaktor som ska ge huden lite skimmer.

ta hand om din hud

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.