1 mars 2024

Hudvård guidad av alkemi

Hudvård guidad av alkemi
Hudvård guidad av alkemi

Vad är nu detta, tänker nog många. Jo, det är en framställningsteknik där alkemi och kvantfysiska lagar spelar stor roll. Det som ger ingredienserna en speciell energi som ska berika dem och aktiverar kvantfysisk energi till huden. 

Örter, blommor plockas likaså oljor framställs under speciella tidpunkter där solens och månens läge spelar stor roll. Allt för att ta vara på ingrediensernas bästa egenskaper och energi.  Mumbo Jumbo kanske en del tycker men tänk då tillbaka på kinesisk traditionell medicin, samt både australiska aboriginernas och Amerikas urinvånare, Indianerna med deras visdom, helande örter och växter. 

“Alkemi  ~ halvt vetenskaplig och halvt magisk”

Hudvård guidad av alkemi

InLight Beauty

Inlight Beauty  kommer från England och är skapad av Dr Mariano Spieza som är medicinsk läkare, örtläkare och homeopat. Inlight Beauty är grundad av kunskap, guidad av alkemi och inspirerad av naturen.  Produkter har visat via studier att de ger huden mer lyster,  ökad cirkulation samt en mer effektiv och enhetlig interaktion med huden. Produkterna är således oljebaserade på eteriska oljor, örter och blommor.

Tester

På Organic Beauty Awards Eventet fick vi med oss en liten box med små tester och nu har jag testat mig igenom alla. Det var 6 st små påsar. 

  • Neck Firming Serum ~   help firm, smooth and tone skin on neck and décolleté
  • Line Softener Intense ~  soften the appearances of facial lines
  • Face Oil ~ moisturising oil elixir, rich in Vitamin E, keeps skin hydrated all day long
  • Superfood Mask ~ natural exfoliate, chlorophyll rich mask, rejuvenate skin
  • Hair Elixir ~ multipurpose conditioner och protective oil
  • Chocolate Mask ~ to balance, calm and restore skin
My first impression

Superfood Mask 2 ml – Örtig doft men med lite blommigt inslag och den är grön till färgen. Super mjuk och go’ (balm) att applicera. Pirrade lite under verkningstiden, jag hade den på i 10 min. Inga negativa reaktioner men även pirrande i huden efter att jag tagit bort den.

Hudvård guidad av alkemi

Face Oil 1 ml –  Supermjuk att applicera. Lika mjuk och behaglig konsistens som doft, där jag tycker mig ana lite vanilj. 1 ml olja räckte till 3 (dagar) appliceringar, så den är verkligen dryg.

Line Softener Intensive 1 ml – Doften är örtig, blommig och lite kryddig men mild. Riktig gottig balm formula. Den här ska man använda punktvis där det finns behov eller så kan man använda som en nattkräm över hela ansiktet. Jag gjorde det senare 😉 Innehållet i påsen räckte till två omgångar (två kvällar i rad).

Chocolate Mask 2 ml – Apelsin choklad mask med mjukaste balm formulan. Den här gillade min hud. Inga pirrningar där inte! Jag hade den på i 20 minuter. Huden kändes lugn och mjuk efter.

hudvård guidad av alkemi

Neck Firming Serum 1,5 ml – Ganska neutral doft med lite ört och blominslag. Fyllig konsistens mer som ett oljeserum än ett vanligt serum (som oftast är torrare och klibbigt). Mjukt att applicera varken fet eller torr. 1,5 ml räckte till två appliceringar enligt beskrivning ( 2 kvällar i rad).

Hair Oil 2 ml – Genomgående liknande doft på dessa produkter. Lite örtigt och blommigt men här tycker jag mig ana ylang ylang. Jag har tunt och torrt hår så jag hade, enligt beskrivningen, oljan i torrt hår ca 15 minuter innan jag tvättade håret. 

Mina favoriter av dessa tester?

Chocolate Mask och Face Oil =)


Produkterna finns hos Nordic Natural Beauty och kommer att ha sin Sverigelansering på Stockholm Beauty Week den 30 maj!

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.