5 mars 2024

Makeuprengöring från ZAO Organic

makeuprengöring från zao organic

Makeuprengöring från ZAO Organic, en fast (solid) och en rengöringsmjölk. Jag börjar med rengöringsmjölken.

ZAO lanserade under förra året en ny hudvårdsserie Intuitive Skin. Från den serien har jag testat Cleansing Velvet Milk.

Cleansing Velvet Milk 100 ml ca pris 239 kr 

Kommer i tub med skruvlock. Innehåller bland annat blåklint, aloe vera, bambuvatten, kakaosmör, solrosfröolja och sesamolja. Den är inte doftfri men har en mild doft av vanilj.

Mitt omdöme:

Rengöringsmjölken  har en konsistens som liknar lättfil med en supermjuk känsla. Den är lätt att massera in på huden. Jag använder den på torr hud och sköljer sedan med ljummet vatten. Den tar bort makeuprester bra. Jag har inte testat att ta bort ögonmakeup med dock. Huden känns inte uttorkad efter tvätt. Jag gillar den här, den är lätt men ändå mjuk och huden stramar inte efter rengöringen.

Certifierad COSMOS ORGANIC av Ecocert Greenlife enligt COSMOS standard. Natural 100% ekologisk 30%

PAO: 12 mån

Solid Makeup Remover  Milk  50 gr ca pris 259 kr (refill ca pris 229 kr)

I ZAO Zero Waste serie hittar man den här makeup rengöringen i fast form (tvål). Den innehåller bland annat sheasmör, ricinolja, majsstärkelse och solrosolja. Originalet kommer i en plåtask och refill i en påse.  Antingen har man en fuktad  (tvättbar) rondell och  gnider tvålen mot eller mellan blöta händer och sedan applicerar i ansiktet. Torkar sedan bort eller skölj av.  ‘Produkten ändrar form till en mjuk mjölk vid kontakt med vatten. ‘

Mitt omdöme

Solid Makeup Remover Milk har också en svag doft av vanilj. Försöker jag att gnida den mellan blöta händer känns det bara som att jag gnider mot en skyddshinna utan att det skapar något att applicera på huden.  Använder jag en tvättbar rondell händer det lite men inte mycket. Kanske det ska vara så och mina förväntningar var något helt annat?

Däremot om jag blöter tvålen och applicera med själva tvålen mot ansiktet i cirkulerande rörelse då skapas det en lite tjockare mjölkig röra som sedan kan masseras in och antingen tvättas bort med ljummet vatten eller torkas bort med blöt rondell. Jag tycker dock att den här makeup rengöringen känns en aning uttorkande.

Det finns även en Solid Makeup Remover Oil som kanske skulle passat mig bättre 😉  

Natural 100% Ekologisk 33%

Cosmos Organic

PAO: 12 mån


VELVET MILK

AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*, SESAMUM INDICUM SEED OIL*, GLYCERIN, CENTAUREA CYANUS FLOWER WATER*, PHYLLOSTACHYS PROMINENS LEAF WATER*, DECYL GLUCOSIDE, ARACHIDYL ALCOHOL, BEHENYL ALCOHOL, COCOS NUCIFERA OIL*, LEUCONOSTOC / RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER*, XANTHAN GUM, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, PARFUM, GLYCERYL CAPRYLATE, LEVULINIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, SODIUM LEVULINATE, CITRIC ACID, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE. *ingredienser från Ekologisk Odling.


SOLID

POLYGLYCERYL-2 STEARATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL*, GLYCERYL STEARATE,CETEARYL ACOHOL, STEARYL ALCOHOL, ZEA MAYS (CORN) STARCH*, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER*, RICINUSCOMMUNIS (CASTOR) SEED OIL*, DECYL GLUCOSIDE, AQUA (WATER), PARFUM (FRAGRANCE) *ingredienser från Ekologisk Odling. Natural 100% Ekologisk 33%
Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.