5 mars 2024

Solskydd under 2023

Solskydd under 2023

Solskydd under 2023 – . . . varför skriver hon om det nu, tänker ni säkert ?!

Så här på årets sista dagen kollade jag igen lådorna och skåpet på mitt sminkbord och hittade detta:

Solskydd under 2023

Märkt up den så fint med: “Tomma förpackningar till recension av solskydd efter sommaren”. Sen har jag helt glömt bort den 😉 

Så här kommer sammanfattningen av de solskydd jag använt under 2023. 

Solskydd under 2023

Kropp/ansikte

ACO Sun Lotion Intolerance SPF 50 för solkänslig hud (doftfri).  Den är inte naturlig eller ekologisk men innehåller inte de allra nasties som jag vill undvika (personlig referens). Dock fick jag helt plötsligt problem med att ganska stora röda partier speciellt på fötterna och vaderna slog upp och behövde något fort och tillgängligt, så valet föll på denna. En lotion som hade en fyllig konsistens. Lite vit hinna till en början men tonade sen bort. Den skyddade mycket bra, jag applicerade regelbundet på just de drabbade partierna. 

Sol de Ibiza Natural Mineral Sunscreen Skin & Body SPF 30 (doftfri). Solkräm i burk med fast konsistens som mjuknar vid kroppsvärme och av solvärmen. Lite vit hinna till att börja med men den gick att massera in och tonade sedan ner. För mig var den bäst på kroppen. I ansiktet kändes den lite för uttorkande. Bra skydd!

Ansikte

Mossa 365 Day Defence Certified Natural Sunscreen SPF 30 med innehåll av havtorn och hallon. En lätt färgad solkräm som var perfekt till ansiktet och jag använde den som en färgad dagkräm/foundation. 

Alphanova Organic Tinted Sun Cream Sensitive SPF 50(doftfri), en riktigt krämig solkräm men lätt att applicera.  Gav en mycket fin lyster till huden och en liten extra solkysst nyans samtidigt som den skyddade. Den här använde jag låt in på hösten istället för foundation =)

Evergetikon Face Sun Cream with Olive and Carrot. En balm som smälter på huden och ger ett fantastiskt lyster. Doftar väldigt gott påminner om godis blandning av sött.  Innehåller inget spf förutom den mängd som naturligt finns i vissa vegetabiliska oljor.  Jag använde inte den här i direkt solsken ( solande). Men väldigt fin lyster gav den till huden och snygg att applicera efter en dag i solen för att framhäva den solkyssta huden.

Läppar

Dr Organic Bioactive Skin Care Lip Balm Multi Action Organic Virgin Coconut Oil (långt namn ;)) med SPF 15. Doftade gott av kokos, mjukgörande på läpparna gav läpparna glans.

Sol de Ibiza Natural Lip Balm SPF 15 (doftfri) Vitt stick i papphylsa, som höll sig bra fräsch för att vara av papp =) La sig som en skyddande hinna på läpparna och gav fin glans.

Solskydd under 2023

Brun utan sol

Care of Gerd Arctic Sun Drops. Ett serum med gradual tan effekt. Mycket bra. Det kan blandas ut dagkrämen eller appliceras direkt på huden. Mängden droppar bestämmer du själv beroende på den intensitet du vill åstadkomma. Den använder jag fortfarande lite då och då för att få ett glåmigt vinterfejs att se lite piggare ut 😉 

Rosenseriens Self Tan – till kroppen, speciellt till benen som oftast lyser extremt vita när armar och ansikte börjat få lite färg. Jättebra. Antingen appliceras den som den är på huden eller blandas ut med lite hudlotion för en lite diskretare effekt. Kan naturligtvis användas på hela kroppen även ansiktet.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.