1 mars 2024

Ingrediens/INCI lista = liten text

Jag vill alltid se vad det står på en produkts ingrediens/INCI listan, innan jag köper den allra helst. Men oftast är den ju skriven med en väldigt liten text, nästintill omöjlig att tyda. Då kan ett litet förstoringsglas i fickformat vara perfekt att ha med sig.

 Finns säkert mycket finare och elegantare varianter att tillgå hos optikern,tradera mfl men den här fyller ju sin funktion och har ett rimligt pris (ca 50-60 kr) även om det kanske ser lite lustig ut när jag står där med den framför en produkt och tyder innehållsförteckningen.

Jag köpte min i en Aktiv Vardag butik. Men liknande modeller finns  även bl a hos Clas Ohlson och Sjukvårdsbutiken

Det lilla förstoringsglaset passar ju också bra när man behöver hjälp att tyda liten text t ex i matbutiken och liknande.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.