1 mars 2024

Rose Otto serum & olja från estelle & thild

Från svenska estelle & thild Ecoorganic Skincare kommer serien Rose Otto – Advanced Age Prevent.  Så här säger de själva om serien:

”Ansiktsserien Rose Otto är speciellt framtagen för att motverka åldrandeprocessen. Den består av bioaktiva extrakt och oljor från de mest exklusiva ekologiska råvarorna. De höga halterna av naturliga vitaminer, antioxidanter och fettsyror stärker hudens försvar och ger den styrka.

Antioxidanterna flavonoider och polyphenols bekämpar effektivt fria radikaler och skyddar mot dess nedbrytande påverkan av cellerna. Innehållet av fettsyrorna 3, 6 och 9 är livsnödvändiga för cellmembranens funktion och vitalitet. De höga halterna av A-vitamin, B-vitamin och C-vitamin stärker och ger huden ett extra tillskott av näring och energi.”

Jag har använt Facial Serum och Facial Oil ur Rose Otto serien och här kommer mitt omdöme =)

Rose Otto Facial Serum – 30 ml 

Ett serum med fyllig konstisens, är inte genomskinlig utan har en offwhite nyans.

Doftar svagt av ros. Serumet tas upp av huden direkt och huden kan kännas lite stam direkt efter appliceringen, vilket det ofta gör med ett serum då det går in på djupet och ’arbetar’. 1-2 droppar under dag/nattkräm. Kan även blandas tillsammans med Facial Oil.

Rose Otto Facial Oil – 30 ml 

Oljan känns halvfet och har en gyllene nyans. Doften påminner lite om godis, en behaglig not av ros med inslag av geléhallon. Mjuk och lätt att applicera. 1-2 droppar gör huden silkeslen utan att lämna en fet hinna eller att huden känns oljig. Används med fördel tillsammans med serumet och appliceras under dag/nattkräm.

Summering: Jag har varierat med att applicera serum och olja var för sig och sedan blandat några droppar av vardera i handflatan och applicerat blandningen. Jag måste nog säga att jag tycker det sistnämnda känns bäst för min hud. Jag har använt kombinationen serum + olja både till natten och på morgon. På morgonen har jag även lagt på ett tunt lager fuktkräm över kombin serum+olja.

Min hud känns smidigare och stramar inte lika mycket som tidigare. Både serumet och oljan är mild mot huden. Min hud som ibland har svårt att tolerera ros-innehåll har inte reagerat med någon irritation på dessa två produkter. Om jag skulle välja mellan serumet och oljan så blir det nog oljan. Allra helst båda eftersom de fungerar så jätte bra ihop, men priset är ganska så högt så kanske det blir att välja en av produkter.

Positivt: Bra doseringspump, doften är underbar och alldeles lagom om man inte gillar starka dofter. Fina stilrena glasflaskor.

Negativt: Egentligen ingenting förutom ev priset. Både oljan och serumet är värda sitt pris men som sagt det kan upplevas lite högt för många.

Rose Otto Serum – Innehåll: destillerat vatten, rosdestillat*, naturligt glycerin, melonextrakt*, alkohol, tallbark- och svartvinbärsextrakt*, fikonextrakt*, jojobaolja*, kastanjextrakt*, naturliga aminosyror, ros otto olja*, ros geranium olja*, olivbladsextrakt, emulgering från oliv, xanthan gum, citronsyra (för ph-värde), mild konservering  * Ingrediens från ekologisk odling.

Rose Otto Facial Oil – Innehåll: jojobaolja*, mandelolja*, avokadoolja*, solrosolja*, blåbärsfröolja*, sacha inchi olja*, ros otto olja*, ros geranium olja*, naturlig e-vitamin.

 * Ingrediens från ekologisk odling.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.