28 maj 2024

Aloe Vera After Sun Tan Optimizer

Från danska märket Avivir som har aloe vera baserade produkter kommer den här after sun lotionen.

Det är en halvkrämig lotion som har en direkt svalkande effekt när den appliceras på huden. Den är lätt att smörja in men kan till en början kännas lite fuktig/kladdig på huden, den absorberas efter en stund och lämnar huden mjuk och smidig. Den har en bra återfuktande egenskap och är helt doftfri.

Den här after sun produkten är också en så kallad tan optimizer vilket innebär att den ska ha en förstärkande effekt på solbrännan. Lotionen innehåller 89% ekologisk Aloe Vera som har en vårdande och läkande effekt på huden. Den innehåller också ett sackaridkomplex bestående av 4 olika sockerämnen som aktiverar melaninet. Man ska också kunna använda den här lotionen till att förbereda huden inför solning genom att applicera före solbad eller ett par dagar före en solresa. Lotion ska då aktivera hudens eget pigment.

Viktigt tycker jag att det är att tillägga att det här inte är en solskyddsprodukt som innehåller någon solskyddsfaktor, inte heller är det en brun utan sol variant.

Jag har använt den att smörja in kroppen för att återfukta och hålla huden mjuk. Det är svårt att säga om den har givit någon större förstärkande effekt på brännan men den håller huden återfuktat och på det sättet förlängs ju även den fina solbrännans livslängd =)  Den har dock en väldigt kort hållbarhet efter öppnandet, endast 2 månader. Jag har smörjt in mig rikligt med denna lotion, speciellt på benen., så det är ingen risk att den står och blir gammal 😉

Avivir Aloe Vera After Sun Tan Optimizer

Avivir_aloevera_aftersun150 ml/tub

Den har Nordisk Miljömärkning/ecolabel.

3 tankar på “Aloe Vera After Sun Tan Optimizer

    1. ibland får man göra avkall på vissa ingredienser mot att produkten är helt doft/parfym fri 🙁
      Men Lavera har en After Sun med glimmer, kanske den tilltalar dig bättre =) Den har jag dock inte testat 😉

  1. Jo, det är trassligt det där. Jag undviker också syntetisk parfym, men klarar faktiskt de eteriska oljorna riktigt bra om det inte är för starkt. Men sen har jag ju en låååång lista på massa saker jag undviker en del av moraliska skäl och en del för att jag får eksem av dem. Har ett sånt dilemma nu när jag hittat produkter som fungerar jättebra, men som innehåller phenoxyethanol. :-/ Inte det värsta, men har ändå mina funderingar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.