1 mars 2024

Aleppo Soap Superior

Aleppotvål som består av olivolja samt olika stor mängd lagerbladsolja har funnits i mer än 2000 år i Syrien. Tvålen lagras i minst 9 månader för att uppnå sin välgörande effekt. Ju högre procent lagerbladsolja ju högre kvalité på tvålen.

aleppsoap_infoTvålen är rik på olika fettsyror samt Vitamin A och E. Olivolja har en mjukgörande och läkande effekt. Lagerbladsolja har bl a starka antiinflammatoriska egenskaper, läkande effekt, bakteriedödande samt antiviral verkan. Aleppotvål anses vara speciellt bra bl a för känslig hud, eksem, psoriasis, acne och herpes (virus). Passar till ansikte, kroppen, hårtvätt samt även baby/barnvård.

Den har ett annorlunda utseende än vanligt tvål och man möts av en lite kryddig annorlunda doft. Doften är dock något som luktsinnet snabbt vänjer sig vid och jag tycker det verkligen känns även på doften att den kommer från naturen =) Delar man på tvålen så har den en grön insida, vilket kanske ser lustigt ut men jag lovar den ska se ut så!

aleppo_superior

Jag har provat på Aleppo Soap Superior från Karawan. Superior innehåller hög halt lagerbladsolja 35% och 60% olivolja. Jag använt den till både ansikte och hela kroppen och även hårtvätt. Tvålen ger ett mycket mjukt och skönt lödder som rengör utan att torka ut huden. Passar också mycket bra till intimtvätt. Till hårtvätt har jag masserat in med tvålen i fuktigt hår och sedan sköljt ut. Upprepat det en gång. Håret känns till en början lite torrt när jag sköljt av med vatten. Efter att ha torkat håret lätt med en handduk och sedan kammat ut håret, vilket går lätt och smidigt, känns håret mjukt och rent. Jag upplever att aleppotvålen har en reducerad effekt av irritation så som klåda och fjällning av hårbotten.
Har även testat några gånger att använda den som ansiktsmask genom att applicera ett lödder och låta det verka 1-2 min och sedan skölja av med ljummet vatten.

En tvål med många användningsområden =)

Karawan Aleppo Soap Superior Olive 60% Laurier 35%

aleppsoap_200g 

Ingredienser: 60 % olivolja, 35 % lagerbladsolja, vatten, sodium hydroxide
 (Sodium Hydroxid är nödvändig under förtvålningsprocessen och försvinner i slutändan) 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.