16 april 2024

Mitt besök på Acadermia Mässan 8/2 2014

-Sveriges viktigaste event inom Modern Skönhet-

Det här var första gången jag besökte Acadermia mässan, vilket var både spännande och mycket givande. Kvinnorna bakom Acadermia, May och Catarina,  samt om Acadermias koncept kan ni läsa mer om på deras hemsida Acadermia.se

Jag var tyvärr inte med vid pressfrukost. Jag började mitt besök med två seminarier. Först ett litet besök i Press Loungen som EllenF var PR ansvarig för. Mycket fin hörna =)

På det första seminariet var ämnet ”Kan naturliga ingredienser kommunicera med våra hudceller?”, seminariet hölls av Andrea Weber som är forsknings- och utvecklingschef på tyska BABOR Cosmetics.

BABOR Cosmetics  grundades i Tyskland 1956 och finns nu i över 70 länder. Naturliga ingredienser och att behandla naturen med respekt ingår i BABOR innovativa avancerade skönhets koncept för en yngre och friskare hud.

babor_2

Föreläsningens handlade till stor del om själva kommunikationen mellan våra hudceller och naturliga ingredienser även om BABORs produkter naturligtvis också nämndes. En intressant föreläsning.

Seminarie nummer två handlade om att ”Det finns en koppling mellan hudens balans, kroppen och själen” Adrienne Feller ägare och grundare av Adrienne Feller Nature Cosmetics and Aromatherapy. Eftersom det seminariet och mötet med Adrienne Feller blev den största höjdpunkten på mässan för min del så kommer jag att skriva ett separat inlägg om det =)

En skönhetsmässa som Acadermias är det ju inriktning på all sort skönhet, som plastkirurgi, fillings, bröstförstoring, solbränna (spraytan), nagelprdukter, hud- och kroppsbehandlingar av olika slag. Bland allt detta fanns det i alla fall lite naturligt representerat. Förruton Adrienne Filler, och BABOR även AnnMarie Börlind, M Picaut, Cicamed, Solaray (vitaminer och kosttillskott).

nat_m

Passade även på att smaka på Fitness Coffee som innehåller mindre koffein än vanligt kaffe och är gjort på bl a Kinesisk stjärnanis, grönt te, ingefära, yerba mate, kardemumma, pepparmint. Ska innehålla en hel del antioxidanter samt även ge en ökad förbränning. Kaffet smakade helt ok, man känner förnimmelsen av anis och en lite kryddig smak. Kan tänka mig att det här kaffet smakar väldigt gott att servera som iskaffe. Jag smakade naturligtvis också på de gröna drinkarna som serverades.

In English: A summary from my visit to the Acadermia Exhibition in Stockholm – Sweden’s most important event in modern beauty.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.