19 april 2024

Rengöringsbalm från Brittiska Balance Me

En rengöring som har en krämig smörkonsistens, som salva men inte kladdig. Den smälter vid kroppstemperatur och blir som olja. Balance Me Cleanse and Smooth Face Balm innehåller bl a hjortron, ros, mango, kokosolja, sheasmör samt finmald havrepulver som ger en lätt polerade effekt. Rekommenderas till torr, mogen och omtålighud. Det medföljer även en muslin-cloth som man avlägsnar rengöringsbalmen med.

Ett tips är att att skaka lite lätt på tuben då innehållet eventuellt kan bli lite rinnigt (oljan). Konsistensen är krämig med oljekaraktär och doftar milt med inslag av citrus och blommor.

Värm en klick mellan handflatorna och massera sedan in på torrt ansikte i ca 30 sek. Fukta ansiktet lite med vatten och massera en gång till i ca 30 sek. Blöt muslinduken och torka bort rengöringsbalmen med den. Jag brukar upprepa det två gånger och sist så läger jag den fuktiga muslinduken över ansiktet och klappar lätt. Torka sedan med en vanlig handduk om så önskas. Rengöringsbalmen går att använda att ta bort ögonmakeup med också. Jag testade det och mascaran försvann i ett vips men det är svårt att undvika att få balmen in i ögonen så det sved fruktansvärt. Jag använder den bara till ansiktet inte ögonen.

Rengöringsbalmen är mild, tar bort smuts och makeuprester bra. Även om den känns oljig vid appliceringen så lämnar den ingen fet hinna efter sig. Huden känns ren och mjuk. Rengöringsduken (muslin cloth) gör jag ren efter varje tvätt med tvål och varmt vatten. Fasttvål är det som jag upplever rengör svampar, borstar och även små tvättrondeller bäst.

Den passar min knepiga hud väldigt bra utan att irritera, torka ut eller ge blemmor av olika slag. Lite omständigt med 3 steg i rengöringen kanske det kan kännas ibland med resultat avgör det hela =)

Balance Me Cleanse and Smooth Face Balm – 125 ml ca pris 259 kr

Balance Me finns i Sverige att köpa hos Alice&White.com

Ingredients: Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, Colloidal oatmeal, Cera alba (unrefined beeswax), Mangifera indica (mango) seed butter, Butyrospermum parkii (shea) butter***, Theobroma cacao (cocoa) butter, Polyglyceryl-4 caprate, Oleic/Linoleic/Linolenic polyglycerides, Hydroxystearic/Linolenic/Oleic polyglycerides, Rubus chamaemorus (cloudberry) seed extract, Cocos nucifera (virgin coconut) oil***, Aleurites moluccana (kukui) oil, Rosa canina (rosehip) fruit oil, Camellia oleifera (camellia) oil, Citrus reticulata (mandarin red)*, Litsea cubeba (litsea may chang)*, Citrus aurantium amara (petitgrain)*, Anthemis nobilis (Roman chamomile)*, Cananga odorata (ylang ylang)*, Coriandrum sativum (coriander)*, Tocopherol (vitamin E), Rosmarinus officinalis (rosemary) extract, Limonene**, Linalool**, Citral *natural pure essential oil **naturally occurring in essential oils ***certified organic ingredient

In English:  This gentle Cleanse and Smooth Face Balm comes from the British brand Balance Me. Works perfect on my sensitive skin. Removes dirt and makeup. The balm fells really creamy and ”butter”-like with fine pressed oat grains that gently polish the skin. Does not leave any oily feeling afterward, just a soft and soothing feeling.

 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.