19 april 2024

Allt För Hälsan 2014 – del 2 av 2

Allt för Hälsan 2014 del två – here we go!

Weleda fanns på plats med bl a Lisen Sundgren i sin monter.

Nyheten Evening Primerose fanns naturligtvis med i deras monter. Jag har inte doftat/känt på den tidigare så det vart jag naturligtvis ‘tvungen’ att göra ;). Doften tilltalar mig, den är mjuk och blommig har ganska så kraftfull doft. Handkrämen i den serien kan jag mycket väl tänka mig till mina händer. Den var lagom fet. www.weleda.se

Svensk ekologisk hud/hårvård från Norrländska ℅ Gerd fanns också på plats.

Ecoholics.se är en ny ekologisk webbutik som dykt upp och fanns med på mässan.

I deras butik finns bl a makeupserien Inika, nagellack från märket Zoya (5-free), Neal’s Yard Remedies, Moonsun Organics m fl. www.ecoholics.se

Risenta har kommit med en nyhet, bönpasta.

Pasta gjord på soyabönor. 3 olika varianter finns. Spaghetti gjord på gula sojabönor, Fettuchine och Spaghetti gjord på gröna sojabönor. Ekologiskt, glutenfritt, innehåller energi likvärdigt med durumpasta, ¼ kolhydrater, 4 ggr mer protien samt 5 ggr mer fiber än vanlig pasta (vete). Jag provade på en tillagad grön fettuchine gjord i en sås av mjölk, saffran, lök, vittvin, gräslök och toppad med lax . Röran var god men hur smakar egentligen själva bönpastan i sig själv naturell? Ja, det var det jag var var nyfiken på men tyvärr var allt redan förberett. Så det återstår att köpa ett paket framöver för att få veta bönpastans sanna naturliga smak. www.risenta.se

Loviderm Cosmeticuals, ett svenskt naturligt och ekologiskt hudvårdsmärke som faktiskt funnits med ett bra tag men som jag missat som naturligt tidigare.

Loviderm Hudvårdsprodukter skapades av hudterapeuten Lovisa Svärd i samarbete med hudläkare, biokemister och farmaceuter.

Jag fick med mig hem en liten provtub av Loviderm dagkräm ros, som jag ska testa längre fram. Hittar dock inte någon innehåll/INCI-företeckning så jag får ta och mejla Loviderm. (ja, ja vet, jag är en riktig INCI-nörd ;)) www.loviderm.se

Dr Alkaitis Holistic Organic Skincare är däremot helt nytt för mig samt även ny på den svenska marknaden. Magnhild Asmundhavn som är distributör av Dr Alkaitis i Skandinavien informerade kort om produkterna. Märket grundades år 1996 av Dr Alkaitis. Produkternas ursprung är USA men sedan några tillbaka sker produktionen från Nederländerna till länder utanför USA. Dr Alkaitis hudvårdsprodukter innehåller inte vatten, de är 100% ekologiska och ingredienserna är raw (som i raw food). Dr Akaitis bygger sin hudvård på den holistiska filosofin “If you can’t eat it, don’t put it on your skin”. Dr Alkaitis Holistic Skin Care produkter visar sig vara mycket populära hos flertalet stora kändisar runt om i världen.

Jag fick med mig hem små test/prover (á 5ml) på produkterna. Innan jag börjar testa dessa ska jag bara läsa noggrant igenom INCI (innehåll)-listan 😉 

In English: part 2 of the sumary from the Allt För Hälsan 2014 Exhibition

Share some blog love

3 tankar på “Allt För Hälsan 2014 – del 2 av 2

    1. Hej Eyla!
      Ja, det är ganska fantastiskt att kunna botanisera bland så många olika produkter på en och samma plats =)
      Nej, som bloggare ställer jag aldrig ut på sådana här mässor. Eco Now var jag med som utställare i ”blogghörnan” de hade men annars är det företag som ställer ut, kostnaden är rejäl hög för att delta 😉 Fast visst vore det kul om det någon gång dök upp en hälsamässa där även bloggare kunde ha en liten egen ”utställnings” hörna 😉 Skulle också gärna se en helt grön skönhetsmässa i framtiden även här i Sverige 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.