1 mars 2024

Doftlansering Weleda Jardin de Vie på Kicks

doftlansering Weleda Jardin de Vie 29okt2015

I morse var jag på Kicks (i Fältöversten) där Weleda lanserar sina ekologiska Eau De Naturelle – Jardin de Vie.

Det bjöds på ekologiska laktosfria smoothies från Lilla Ekot. Tillsammans med Kicks personal fanns Linnea och Rebecka från Weleda på plats.

doftlansering Weleda

Rebecka berättade lite om dofterna påverkan på våra sinnen, skillnaden mellan parfym gjord på eteriska oljor och syntetisk parfym. Weleda presenterar Jardin de Vie i 3 olika doftsättningar.

doftlansering Weleda- Jardin de Vie

 GRENADE
Toppnot: apelsin
Hjärtnot: neroli (apelsinblomma), davanablomma
Basnot: vanilj

 AGRUME
Toppnot: mandarin, grapefrukt
Hjärtnot: ylang ylang
Basnot: sandelträ

 ROSE
Toppnot: bergamott
Hjärtnot: ros, geranium (pelagonia), ylang ylang
Basnot: cederträ

Weledas Eau de Naturelle är en lättare variant av parfym. Jardin de Vie innehåller 5% parfymolja (eterisk olja).  I Eau de cologne är halten av parfymolja mellan 3 – 5%.  Jardin de Vie innehåller helt naturliga doftextrakt och inga ftalater samt är NATRUE certifierade. Flaskorna innehåller 50ml och har ett ca pris på 299kr. 

Det här med dofter är ju så väldigt individuellt som ni säkert redan vet. Min favorit av dessa tre är nog både GRENADE och AGRUME Kan vara att de både har inslag av apelsin. Agrume är en aning kryddigare med inslaget av sandelträ. Grenade lite mjukare med inslag av vanilj. Överraskande var att jag faktiskt fann ROSE riktigt tilltalande. Jag upplever att rosdoften är inte så jätte ’rosig’ (hoppas ni förstår vad jag menar ;-) ), med sina inslag av bergamott, ylang ylang och cederträ ger den en ny ros-upplevelse för sinnet.  Alla tre dofter  är av den lättare karaktären i sin hållbarhet. De kan upplevas som väldigt intensiva direkt men avtar mycket snabbt och lämnar en lätt till svag doftsensation. Den doften som sitter kvar längst på mig om jag sprayar direkt på huden är faktiskt ROSE. Att spraya lite på kläderna är dock ett smart sätt att se till att doften håller sig kvar mycket längre.

Share some blog love

4 tankar på “Doftlansering Weleda Jardin de Vie på Kicks

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.