19 april 2024

Micellärt vatten

 Micellärt Vatten

innehåller en typ av laddade partiklar som binder till sig smuts, talg och andra orenheter (lite som en magnet) och rengör huden på ett skonsamt sätt utan att du behöver gnugga och hålla på. Det är därför mycket skonsamt och passar även de med känslig hud

Micellärt vatten kan alltså ersätta vanligt ansiktsrengöring. Den ska effektivt avlägsna både ögonmakeup och övrig makeup/smuts i ansiktet. Rengöringen sker med en fuktat bomullstuss med micellärt vatten som sedan appliceras i ansiktet och över ögonen som ansiktsvatten. Inget vatten behövs. Perfekt när tillgången till vatten är begränsad.

micellärt vatten

Lady Green FRAICHEUR CELESTE – Cleansing Micellar Water 150 ml – ca pris 199kr micellärt vatten från den franska ecocertifierade hudvårdsserien Lady Green innehåller bl a trollhassel, aloe vera, neem, äpple och granatäpple. Doften är fruktig och konsistens som ett ansiktsvatten. Att använda den för att avlägsna makeup med fungera ganska bra. Dock får jag upprepa applicering ett par gånger för att få bort all makeup/smuts. Till att ta bort ögonmejken med fungerar den som till övriga ansiktet. Dock upplever jag ibland att ögonen svider lite. Fördelen är att man behöver inte gnugga med bomullstussen utan det räcker med att lägga den emot och sedan med lätta svepande rörelser föra över området som ska rengöras. Här krävs också ett par upprepande appliceringar innan all ögonmejk är borta. Jag vill nog i alla fall gärna skölja ansiktet med vatten efter jag har använt rengöringen. Tycker den efterlämnar en lite kladdig hinna.

INCI/Ingredienser: Aqua (Water), Glycerin, Hamamelis Virginiana (Whitch Hazel) Water*, Sucrose Laurate, Hordeum Vulgare Extract*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Azadirachta Indica Leaf Extract*, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract*, Punica Granatum Fruit Extract*, Sorbitol, Sucrose Dilaurate, Ethyl Lauroyl Arginate HCI, Sucrose Trilaurate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum (Fragrance), Citric Acid, Sodium Hydroxide. *från ekologiska odlingar (21%), 99% naturligt ursprung.

Organic Micellar Water 3 in 1 – Sensitive Reactive Skin – SO’BiO étic – 500 ml ca pris 9.90€  micellärt vattnet från SO’BiO étic som jag har jag fått testa i en provflaska från min gröna bloggkollega Doften är lätt med blommigt inslag. Konsistensen som ett ansiktsvatten. Innehåller bl a romersk kamomill, damaskus ros, aloe vera samt fermenterad Lactobacillus. Den här rengöring känns mycket mild på huden. Beroende av hur mycket makeup som använts behövs eventuellt upprepade appliceringar med fuktad bomullsrondell med rengöringsvattnet. Att avläsna ögonmakeup med tycker jag det här micillära vattnet från SO’BiO étic fungerar mycket bra, det är så pass milt att det inte irritterar ögonen.

Ingredients/Inci:Aqua (Water), Anthemis Nobilis Flower Water*, Glycerin, Polyglyceryl-4 Caprate, Sodium Levulinate, Lactobacillus Ferment, Rosa Damascena Flower Water*, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Sodium Hydroxide, Lactic Acid, Bisabolol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder** Ingredients from Organic Farming 99% of total ingredients are natural 10% of total ingredients come from Organic Farming

Min upplevelse av Micellärt Vatten? En bra produkt att ha till hands då vatten kan vara svårt att tillgå. Beroende på hur mycket makeup som används tror jag att den här typen av rengöring lämpar sig bäst för väldigt lätt makeup eller inga makeup alls. Som ögonmakeupborttagare tycker jag det får ett större utrymme. Perfekt att kunna avlägsna ögonmakeup utan att behöva vatten.

Share some blog love

En tanke på “Micellärt vatten

  1. Kul att du gillade det från So Bio. Jag tycker precis som du att det var väldigt milt på huden vilket ju är trevligt. Jag håller med att det inte är den mest effektiva rengöringen, men smidig om man är ute och reser och man inte har vatten, men det brukar man ju ha. Jag använder ju främst Micellar för ögonen och för att ta bort det mesta sminket i ansiktet. Sen går jag in med en krämrengöring. Känns skönt ibland att torka bort mycket smink istället för att gnugga runt det. 😉 Jag har provat några Micellar Water osm är mer effektiva, men då känns de också starkare på huden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.