1 mars 2024

Naturlig och ekologisk ögonkräm

ekologisk ögonkräm

Nonique Tropical Eye Cream ∗ Biocura Cosmética natural Contorno de Ojos con epino amarillo ∗ REN Firm and Lift Eye Cream anti-age

Ögonkräm är något som jag tidigare om åren egentligen inte lagt någon större vikt vid förrän för några år sedan då jag var tvungen att påbörja behandling med ögondroppar dagligen på grund av ögonförändringar. Den tunna huden runt ögon blev i och med det utsatt för ännu mer påfrestning än tidigare både då det gäller biverkningar av medicinen samt även torrhet. Det resultat jag vill att en bra ögonkräm ska ge är först och främst fukt! Att området runt ögonen håller sig mjukt, smidigt och inte stramar. Innehåller ögonkrämer dessutom mycket antioxidanter och näring är det ett plus. Dämpande av svullnader och/eller mörka skuggor är inte heller helt fel. Sist på min lista ligger anti-age effekt, som jag tror att många sätter som främsta resultat 😉 Ögonkrämer respektive hudkrämer med mycket aktiva ingredienser passar mig bäst att använda vid speciella tillfällen då ett extra lyft kanske önskas. För daglig användning är det resultat som ger elasticitet det som gäller för mig!

Nonique Tropical Eyecare Serum 15 ml ca pris 109kr – ekologisk ögonkräm från tyska Nonique Naturkosmetik kommer det här ögonserumet/krämen. Tropical Eyecare Serum innehåller bl a Noni Frukt, Aloe Vera , Coconut Oil, Jojoba Olja, Babassuolja. Certifierad av BDIH och är Vegansk. Ögonkrämen kommer i en tub. Konsistensen är lätt och krämig på samma gång. Doftar tropiskt av ananas, kokos & banan. Jag upplever känslan av den här ögonkrämen som en kombi av kräm/serum eftersom den efterlämnar en lite stramare känsla som serum gärna gör. Så samtidigt som den är fuktgivande ger den en lätt uppstramande effekt.

Ingredienser/INCI: Aqua, Cocos nucifera oil* (organic coconut oil), Simmondsia chinensis seed oil* (organic jojoba oil), Glycerin, Glyceryl stearate, Caprylic/capric triglyceride, Orbignya oleifera seed oil* (organic babassu oil), Cetearyl alcohol, Cetearyl glucoside, Theobroma cacao seed butter* (organic cacao butter), Alcohol, Butyrospermum parkii butter* (organic shea butter), Xanthan gum, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Parfum**, Squalane, Tocopherol, Helianthus annuus seed oil, Lactic acid, Paullinia cupana fruit extract* (organic guarana), Morinda citrifolia fruit extract* (organic noni fruit), Linalool**, Aloe barbadensis leaf juice powder* (organic aloe vera), Limonene**, Geraniol**, Caffeine, Benzyl alcohol, Musa sapientum fruit extract* (organic banana), Citral**, Morinda citrifolia leaf extract* (organic noni leaf), Benzyl benzoate**. * = ekologisk, ** = naturliga eteriska oljor.

Noniques produkter finns bl a hos Lifebutikerna, Piggabutiken.se, naturligtnorrland.se

Biocura Cosmética natural Contorno de Ojos con epino amarillo 15ml ca pris – 2.99€ är en ekologisk ögonkräm budgetvariant som jag köpte hos Aldi Supermercados i Spanien. Den här ögonkrämen innehåller bl a havtornsolja, mandelolja, jojobaolja, sheasmör. Ögonkrämen kommer i tub och har en lätt men krämig konsistens. Doften är mild med inslag av apelsin/citrus. Den känns mycket fuktgivande och mjuk på huden. Den mjuka känslan stannar kvar efter appliceringen men känns inte kladdig. Den här gillar jag jättemycket. Ångrar att jag inte köpte med mig hem flera av denna. Budgetvariant med högt innehåll av ekologiska ingredienser samt att den är certifierade av NATRUE.

Ingredienser/INCI:

ekologisk ögonkräm Biocura INCI

REN Clean Skincare Firm and Lift Eye Cream anti-age 15 ml ca pris 399kr innehåller bl a rosenvatten, nyponrosfröolja, sheasmör, lingonfröolja och bio extrakter. Ögonkrämen kommer i en airless pumpflaska som gör det lätt att pumpa ut den lilla mängd som faktiskt behövs. Konsistensen är krämig och doftar rosenvatten. Den här ögonkrämen ger faktiskt ett uppstramande, utslätande resultat ganska så snabbt efter appliceringen. Just den här typen av aktiva produkter är jag lite mer försiktig med på grund av min reaktiva hud. Men för er som vill ha en ögonkräm som ger en direkt synbar skillnad och på längre sikt vid regelbunden användning med största sannorlikhet ger ett mer bestånde resultat är detta en anti-ageing ögonkräm att rekommendera. Ren Clean Skincare är inte ekologisk men den innehåller mycket naturliga ingredienser och är fri från onödiga värstingarna.

Ingredienser/INCI: Rosa Damascena Flower Water, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Ethylhexanoate, Triheptanoin, Camellia Oleifera Seed Oil, Caprylic/ Capric Triglyceride, Squalane, Glycerin, Cetearyl Glucoside, Rosa Canina (Rose Hip) Fruit Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Myristyl Myristate, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Lauryl Laurate, Oryzanol, Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Phenoxyethanol, Vaccinium Vitis-Idaea (Lingonberry) Seed Oil, Hexapeptide-11, Safflower Glyceride/ Palm Oil Aminopropanediol Esters, Bisabolol, Sodium Hydroxymethylglycinate, Tocopherol, Xanthan Gum, Panthenol, Faex (Yeast) Extract.

För tidigare recensioner av ekologisk ögonkräm läs vidare 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.