14 april 2024

CÎME Ekologisk hudvård från Belgien

CÎME Ekologisk hudvård från Belgien

CÎME Ekologisk hudvård från Belgien

CÎME Ekologisk hudvård från Belgien med ingredienser som kommer från Himalayas höjder!
Under SHR/Apoteksmässan i september 2015 kom jag bl a i kontakt med detta spännande ekologiska märke från Belgien.

“På över 3000 meters höjd växer vilda rosor, havtornsbär, edelweiss blommor och en myriad av andra växter kan överleva svåra förhållanden och som tål extrem kyla, hård vind och intensivt solljus. Växter från Himalaya har en unik intensitet och en exceptionellt hög grad av aktiva ämnen, dessa utgör grunden för CÎME.”

CÎME Beautyfying Dry Oil l’Huile by Cîme 

CÎME Beautyfying Dry Oil l'Huile by Cîme

Det här är en så kallad torr olja. Den kommer i en glasflaska med sprayfunktion. Oljan är lätt att applicera och smörja in. Huden känns sammetslen och får en lätt lyster. Doften är mild och lite söt. Den här oljan kan man bl a använda till kroppen, ansiktet, håret och även i badet. Innehåller bl a havtornsolja, sesamolja och nyponolja som förser huden med näring och återfuktning. Jag har främst använt den här olja till kroppen. Den är mild även mot den känsliga huden.

Pris:  100ml glasflaska ca 349kr 

Ingredienser: dicaprylyl carbonate – sesamum indicum (sesame) seed oil* – caprylic capric triglyceride – prunus armeniaca (apricot) kernel oil* – parfum** (fragrance) – hippophae rhamnoides (seabuckthorn) seed oil* – prinsepia utilis (dhatelo) seed oil* – rosa rubiginosa (rosehip) seed oil* – daucus carota (carrot) root extract* – tocopherol – helianthus annuus (sunflower) seed oil* – geraniol – linalool – citral – rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract* – limonene * Från ekologiskt jordbruk ** Från naturliga eteriska oljor 100,00% av de totala ingredienserna från naturligt ursprung 41,50% av de totala ingredienserna kommer från ekologiskt jordbruk

Certifiering: Organic Cosmetic av EcoCert Greenlife

CÎME Himalaya 29°N-81°E 

CIME Himalaya 29°N-81°E

En multisalva för mer eller mindre akuta tillstånd. T ex insiktsbett, blåmärken, lättare muskelvärk, trötta ben och fötter även vid förkylning. Salvan/balmen innehåller 7 olika eteriska oljor.
Salvan kommer i en silverfärgad tub och har en kompakt konsistens. Den är lätt att applicera. Jag upplever att den känns lite vattning till en början. Doften är rejält frisk med inlsag av mentol blandat med örter. Den ger en svalkande känsla på huden. Trots att krämen innehåller många eteriskaoljor och känns ganska så stark upplever jag att min hud tolerar den väl. Rekommenderas inte till barn eller gravida/ammande.

Pris: 50 ml tub ca 229kr 

Ingredienser: aqua – sesamum indicum seed oil* – lavandula angustifolia aqua* – cetearyl alcohol – glycerin – glyceryl stearate citrate – prunus armeniaca kernel oil* – cera alba – bassia butyracea seed butter – glyceryl caprylate – zingiber officinale root oil* – gaultheria procumbens leaf oil* – cellulose gum – microcrystalline cellulose – mentha arvensis leaf extract* – sodium stearoyl glutamate – tocopherol – xanthan gum – chamomilla recutita extract – juniperus chinensis leaf extract* – potassium sorbate – cymbopogon martini oil* – rhododendron anthopogon flower/leaf extract – geraniol** – limonene** – linalool * Från ekologiskt jordbruk ** Från naturliga eteriska oljor 99,60% av de totala ingredienserna från naturligt ursprung 39,50% av de totala ingredienserna kommer från ekologiskt jordbruk

Certifiering: Organic Cosmetic av EcoCert Greenlife

Share some blog love

En tanke på “CÎME Ekologisk hudvård från Belgien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.