1 mars 2024

Pressfrukost Mildh Beauty Press & Big Small Company

Pressfrukost Mildh Beauty Press & Big Small Company

Pressfrukost Mildh Beauty Press & Big Small Company

Den 25 februari var jag inbjuden till Pressfrukost Mildh Beauty Press & Big Small Company på Urban Deli där Big Small Company presenterade sin produkter och nyheter. Big Small Company är ett litet finskt familjeföretag som grundades 2009. Big Small Company är distributörer till flera olika länder för Sophie la girafe Cosmetics, Natursutten, Joco Cups, Lifefactory, Organyc och Nailmatic Kids.

Organyc

Italienska Organyc tillverkar bindor, trosskydd, tamponger, bomullstops och rondeller, engångsamningsinlägg samt förlossningsbindor. 100% certifierad ekologisk bomull både på ytan och inuti. Bindornas och trosskyddens membran gjort av majs.

Organyc sanitetsprodukter

Alla produkter och förpackningar är 100% biologiskt nedbrytbar. Produceras i Italien. Det sägs att dessa prodikter är lämpliga för känslig hud, samt även för de kvinnor som lätt får slidkatarr eller svampinfektioner av de konventionella intimprodukterna. Organyc finns att köpa hos Goodforkids.se och Mathem.se

JOCO CUPS

Joco Glass Coffe/Tea Cup – en glasmugg som finns i två storlekar där locket och höljet är gjort av silikon och finns i flera färger. Hela muggen är livsmedelssäker och BPA-fri, blyfri och plastfri. Finns att köpa hos Laplandecostore.se

Nu kommer det att handla om de minsta och även lite större barnen =)  

Natursutten

Natursutten en dansk företag som tillverkar nappflaskor i glas och nappar i naturgummi. Nappflaskor med tillbehör och nappar tillverkas i Italien.

Lifefactory och natursutten

Natursutten finns bl a att köpa hos ekokul.se och grongava.se

lifefactory nappflaskor

Lifefactory ett amerikanskt företag som gör nappflaskor, muggar, flaskor och även matlådor i glas som är fria från BPA, ftalater, bly och PVC.

lifefactory matlådor

Höljet är gjort av silikon. Finns hos Laplandecostore.se

The Real Rubber Duck

The Real Rubber Duck – Gummianka eller en ankfamilj av naturgummi. Finns i gul och naturlig färg (vilken är blekljusgul) Ingen plast ingen PVC. Finns att köpa hos babyland.se

Nailmatickids

Nailmatic är en franskt nagellacksföretag som bl a har tagit fram Nailmatic Kids. Ett vattenbaserat nagellack för barn. Fri från formaldehyd. toulene, ftalater och parfym. Nagellacket tas bort med ljummet tvålvatten.

Nailmatic Kids

Finns i 11 färger och kommer tillsammans med målarbox som barnen kan färglägga. För mer info om återförsäljare kontakta info@bigsmallcompany.com.

Bild lånad från bigsmallcompany.com
Bild lånad från bigsmallcompany.com

Squiz Reusable Meal Pouch. Återanvändbara squeeze påsar. Kan återanvändas upp till 50 gånger. Lätta att rengöra och perfekta ha fylla med barnmat, smoothies mm. Sophie la girafe portionspåsar rymmer 90 ml och Carnival portionspåsar 130 ml. BPA-fri.

Bild lånad från bigsmallcompany.com
Bild lånad från bigsmallcompany.com

Finns att köpa hos babyland.se

sofie la girafe

Sophie la girafe – ett fransk märke som tillverkar babyprodukter. Ett av de mest omtyckta märken inom baby/barn, sägs det. Big Small Company har ensamrätt (exklusiv licens) för Sophie la girafe Cosmetics.

Sofie la girafe cosmetics

Alla Produkter är certifierade av EcoCert, de är gluten och nötfria, 100% vegan. Ingredienser som används är bl a vitt te, lavendel extrakt, jojobaolja, aprikoskärnolja, Nordisk blåbärsfröoljeextrakt. I maj kommer Sofe la girafe Cosmetics att släppa en barntandkräm som bl a innehåller, xylitol, ekologisk vitt tea, ekologisk hallon och hjorton extrakt. Sophie la girafe finns hos NK, Bonti, Babyland, Apoteket Hjärtat och under april månad kommer Sofie la girafe även finnas tillgänglig på Åhléns.

Bra tips på användningsområden även för vuxna med Sophie la girafe baby produkter!

SOS Cream (tidigare Protecting Cream): bra för att ge lindring vid atopisk hudproblem, eksem, utslag, blöjutslag, herpes, vattenkoppor.

Face Cream Balanserande för känslig hud. Passar bra som underlag till mineral makeup.

Bodylotion: fyllig och näringsrik

Bubble Bath: Passar mycket bra till torr och atopisk hud. Även till ansiktsrengöring (undvik ögonområdet)

Hair&Body Wash: Mild skonsamt dusch gel som även passar till ansiktsrengöring. Även som schampo vid olika hårbottenproblem.

Baby Oil: Kropsolja, massageolja även eyemakeup remover.

Startkit som innehåller 4 produkter á 20ml: Face Cream, Body Lotion, Baby Oil och Hair and Body.

◊Jag tycker att SOS Cream låter som en mycket bra allt-i-allo räddning vid klåda och irritationer så den ska jag se till att inskaffa =)

Alla produkter som Big Small Company distribuerar finns även i deras finska webshop 

Tack till Mildh Beauty PR and Big Small Company för en trevlig och informativ pressfrukost!

Share some blog love

6 tankar på “Pressfrukost Mildh Beauty Press & Big Small Company

  1. Oj vilka fina saker! <3 Här skulle jag ju varit med! 😀 Superfina grejjer för mig som snart blir Mamma för första gången och får en liten baby att ta hand om.
    Ska kolla in de här märkena. Tack för tipsen Jeanette! KRAM!

    1. Mona, jag tänkte speciellt på dig när det var så mycket mamma och bebis produkter som presenterades =) Hoppas du hittar något som låter iintressant när du läser vidare om produkterna. Stor kram till dig och magen och maken också för del delen 😉

  2. Hej!
    Vilken fin blogg du har! Är så glad att jag hittade hit.
    Den där giraffen Sophie hade min brorsdotter. Hon gnagde så mycket på den att prickarna nästan försvann. Visste inte att Sophie var en fransk kändis. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.